-->

Tandas histeria di Gurun

WARTAWAN Kosmo!, Shah Nizam Omar mengisi minyak keretanya di stesen di R&R Gurun pada kira-kira pukul 5.30 pagi semalam, iaitu pada waktu dan tempat yang sama dengan rakaman imej ‘wanita berkebaya merah’ dibuat pada Jumaat minggu lepas.

Kejadian aneh dan menyeramkan di Hentian Rehat dan Rawat (R&R) Gurun arah Selatan seperti yang dialami Mohd. Fitri Mohamad dari Kangar, diakui bukan kejadian pertama di situ.


Malah dua bulan lalu, seorang wanita tempatan tiba-tiba diserang histeria ketika berada dalam tandas pada satu malam di kawasan R&R itu dan ia disaksikan sendiri oleh seorang tukang masak gerai makan di situ, Habibah Mustafa, 46.

“Dia meracau-racau dalam bahasa Indonesia sampai dekat 20 minit.

“Bila tengok keadaannya tak berubah, keluarga dia terus bawa pergi dengan kereta,’’ katanya ketika ditemui Kosmo! di sini semalam.

Habibah bagaimanapun tidak pernah pula mendengar cerita mengenai ‘wanita kebaya merah’.

Kosmo! yang meninjau ke hentian tersebut pada pukul 5 pagi semalam, iaitu waktu yang sama Mohd. Fitri mendakwa telah merakamkan gambar satu lembaga wanita berbaju merah, mendapati suasana di tempat yang menjadi persinggahan pemandu lori itu sangat sunyi.

Mohd. Fitri yang juga seorang guru bahasa Arab di Perlis mendakwa kelibat ‘lembaga’ berbaju merah itu kelihatan dalam gambar digital yang dirakamkannya di stesen minyak itu pada kira-kira pukul 5.30 pagi, Jumaat lalu.

‘Lembaga’ itu pula didakwa telah mengikut mereka sekeluarga bercuti sehingga ke Cameron Highlands dan Kuala Lumpur dan kononnya dilihat berjalan keluar dari kereta Proton Wira yang dipandunya apabila berhenti di Padang Besar pada hari Isnin.

Suka Kisah ini? Kongsikan!

 • Share to Facebook
 • Share to Twitter
 • Share to Google+
 • Share to Stumble Upon
 • Share to Evernote
 • Share to Blogger
 • Share to Email
 • Share to Yahoo Messenger
 • More...

1 comments :

 1. assalamualaikum pemburu hantu...
  saya cadangkan satu tempat yang dikatakan banyak hantu menginap kat situ..
  nama tempat tu sekolah menengah kebangsaan lasalle brickfields...
  ada kalangan pelajar yang pernah kena sampuk,dikacau,terserempak semasa berkhemah kat sekolah ni...
  banyak kejadian yang agak menyeramkan berlaku kat sekolah ni...
  saya harap pemburu hantu dapat datang kat sekolah ni dan bongkar rahsia sekolah lasalle ni..walaupun tempat ni dengan sangat dengan pekan...ia tetap satu tempat yang menyeramkan...
  jika pembuu hantu boleh membuat penyiasatan ni,
  email saya...

  ameroolz91@yahoo.com

  ReplyDelete

Scroll to top