CERITA TERBARU

Antara Tanda-tanda orang membela hantu raya

Ditulis Oleh Yus Yas pada Tuesday, April 22, 2014 | 4:48 AM


Seorang pendakwah bebas Ustaz Abu Bakar Abdul Aziz berkata ada beberapa tanda boleh dikenal pasti bagi mana-mana individu yang membela hantu raya.


Antara tanda-tandnya ialah :
1. Takut bertentang mata bila bercakap
2. Gementar dan keluh kesah bila berjumpa orang alim
3. Hati sentiasa tidak tenang dan badan sentiasa berpeluh bila berada dalam majlis ilmu
4. Gemar makan bubur kacang merah dan suka jamu orang makan pada malam Jumaat
5. Walaupun usia lanjut tetapi memiliki tenaga luarbiasa bila melakukan kerja-kerja berat
6. Bila keluar rumah tidak akan beritahu kepada ahli keluarga terutama isteri
7. Kerap bawa berpuluh-puluh telur rebus kedalam hutan
8. Bila ada mesyuarat orang ramai akan patuh dan tunduk keputusannnya
9. Mempunyai tenaga seks luar biasa bila bejimak dengan isteri.
10. Kerap bersetubuh.

Ustaz Abu Bakar berkata undividu yang bersahabat dengan hantu raya memperolehi apa hajat dengan bantuan makhluk itu.

(sumber : mingguan warta perdana/jalanakhirat.wordpress.com/)
p/s -  Tujuan orang membela hantu raya, toyol, dan yang sewaktu dengannya adalah untuk meminta pertologan dari hantu aka Jin aka syaitan ini ( hukumnya haram, syirik dan berdosa besar) untuk mencuri duit (kaya), menyihir orang, melindung diri, kebal, kuat, cantik, pelaris, pengasih dll. Semua pertolongan jin ini bukan percuma, jin akan menuntut balasan kepada tuannya, apabila tuannya mati perjanjian syaitan tersebut ialah ianya penjaganya/tuan diwarisi kepada anak cucu dia. Inilah yang dinamakan saka. Saka inilah yang mendatangkan huru hara. Suami isteri bercerai, cepat naik angin, mengalami sakit misteri, dan kadang-kadang menjadi gila.

Walauapa hantu yang diaorang (orang2 yang menyimpang) guna kita sebagai manusia tak perlu takut. Cuma kena berhati-hati dan tahu cara nak mengatasinya. Kita boleh menakutkan hantu ni. Erti kata lain hantu yang takut kita. Amalan untuk menakutkan hantu ialah membaca ayatul  kursi, kalau tak hafal baca surah al Ikhlas, al Falak dan an Nas. Bacalah pagi dan petang. Kalau rumah berhantu atau orang kena rasuk bacakan ruqyah. Kalau susah baca pasangkan kat radio/cd perdengarkan rudyah kat mana hantu tu kacau. Baca/dengarkan bacaan cd kat air putih dan diberi minum orang yang kena rasuk, atau yang ada saka tadi. InsyaAllah hantu/jin itu lari dan kalau degil ia akan mati dengan izin Allah.  

Kedua, Hantu aka jin syaitan suka menyakat, mengacau, merasuk orang yang kurang membaca Quran. Maksudnya orang yang tak sembahyang, tak baca quran memang lah menjadi kesukaan jin setan dan iblis ni. Dari itu, banyak2lah kita membaca ayat quran kerana jin setan hantu merasa panas apabila mendengar ayat-ayat Allah. Kepada Allah jua kita berlindung dari kejahatan jin syaitan dan manusia. WaAllahu'alam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Misteri Keras Apartment Riviera II, Taman Kencana, Cheras

Ditulis Oleh Yus Yas pada Monday, April 21, 2014 | 3:51 AM

Baru2 ni saya ngan kwn2 ad pergi kt satu asrama tinggal (or mungkin apartment) kt area Taman Kencana, Cheras..brdasarkan cerita rakan2 saya (x sure mana diorang dapat info nih) tmpt ni dah lama terbiar or tak dihuni sejak tahun 2005..diorang cerita gk yg dulu ade satu kes wabak penyakit yg brleluasa dikalangan penghuni asrama ni..disebabkan itu sebahagian besar or semua penghuni terpaksa dipindahkan ke tmpt lain dan akhirnye tmpt tu dterbiar kosong tanpa penghuni selama bertahun2 lamanya smpai lar skang..

Pasal pengalaman saya lak masa saya pergi tu kitorang ad 11 orang (9 lelaki, 2 perempuan)..tempat tu mmg besar dn luas..tinggi bangunan tu tak silap saya nk dekat belas2 tingkat gk ar..boley tahan tinggi..blok2 bangunan tu susunan nye lebih kurang mcm bentuk huruf U..then kt tengah2 tu ad satu kolam/swimming pool yg menurut kawan saya kawasan paling 'keras' dan banyak benda tu..saya pun percaya jelar sebab saya ni pun bukan jenis yg boley nmpk sgt bnda2 ni..masa kitorang jalan2 dlm tempat tu..

kitorang start naik kt floor satu dulu..pusing2 kt tingkat tu kejap then kitorang trus straight naik ke tingkat paling atas skali..motif kitorang pergi tingkat paling atas tu sbb mmber saya ckp kt citu ad satu bilik yg dipenuhi dgn tulisan yg pelik2 dalam bahasa yg sukar difahami (saya x sure samada tulis kt dinding atau kt meja2,perabot kt citu)..so kitorang pun jalan lar mcm biasa..so masa smpai kt atas tu kitorang jumpa area tangki air or boley kata area rooftop lar..mula2 semua nk masuk area situ tp salah sorang mmber yg lead kitorang time tu xbagi kitorang masuk tmpt tu..alasan die sbb tmpt tu berair dan berlecak..so kitorang pun tak de banyak tanye dan trus move on ke tempat lain..(sebenarnye ad sebab tertentu, tapi nanti saya cerita kemudian)..then kitorang jalan2 lar kt area floor tu..

mse time jalan2 tu sy ad trnmpak kelibat 'something'..time tu dlm group sy brada kt tengah2..so sy mcm biasa lar suluh2 lampu sana sini..yelar coz tmpt tu da lar gelap giler..corridor tu pula mana ad penghadang kt tepi tu..kalu jatuh konfem mati trus lar xd banyak citer..mmg agak bahaya lar tmpt tu..tu yg kitorang smua kne alert skit bile jalan2 tu..ok berbalik bnda something tu, masa tu saya suluh lar lampu kt orang belakang sbb diorang ni brgelap dn xd lampu..risau takut ape2 jadi lak kan..

then masa ngah suluh tu saya ad terperasan yg ad orang ke 12 (kitorang ad 11 orang) follow jalan kt paling blakang skali..badan die gemuk2 skit, rambut panjang paras bahu,muka x bape clear sangat dn jalan mcm orang tempang..time tu mmg sy terkejut giler lar gk..sy pndang tmpt lain jap..then bile suluh kt blakang blek tengok die dah tak de dah..seram gler larr...time tu saya senyap jer coz xnk lar buat kecoh kan..so kitorang jalan2 lar pusing2 kt  floor tu (dan pada masa ni mcm2 bnda budak2 ni nmpak, tapi semua pakat cerita time lepas abes trip)..then lepas tu turun dua,tiga floor kt bwh dan lepas tu trus chow dari tempat tu..so kitorang lepas dah keluar dr tempat tu expect mcm da settle lar, tak ade pape brlaku..tapi tanpa disangka2, sesuatu diluar jangkaan berlaku..huhu..

lepas kitorang keluar dari tempat tu..kitorang ad lar borak2 jap then decide nk lepak kdai mamak dulu cerita pengalaman masing2 kan..then masa dah masuk dalam kereta tu (kitorang ad 2 kereta time tu)..salah sorang mmber pmpuan kitorang,yg naik kreta saya (sy pggl die A jelar) ni die lain mcm skit, senyap jerr x brcakap..mcm dlm ketakutan lar kira..

so ad sorang mmber yg dr kreta satu lagi tu prasan dan suh si A ni keluar dr kreta..die kata ad 'bnda' ikut die skali..sy tanye lar mcm mana ko tau, die kata die trbau busuk semacam dekat si A tu ( mybe bau mayat cmtu kot)..so kitorang smua keluar kreta dan cuba check keadaan si A ni..kitorang tanye die okay ke x..then die mengadu kata tak sedap badan dan rasa mcm nk muntah tp x boley keluar kan..so mmber2 lain paksa lar die suh keluar kan muntah tu gk..time2 tgah melayan si A ni tibe2 die meracau dn menjerit tak tentu pasal..so mcm biasa lar mmber2 smua pakat lar tolong nk pulihkan budak tu..baca,jampi mcm2..lepas bberapa ketika, lebih kurang stengah jam..

baru lar si A ni okay skit..die da tak meracau dan diam jer cmtu..then tibe2 lak ad sorang mmber lain, lelaki (pggl si B jelar) mengadu mcm berat jer badan die dan die tak boleh nk brdiri tegak, die mmbongkok jer smbil pegang perut mcm senak..mmber lain pun tlg lar si B ni dan suh die brdiri tegak dan tarik nafas dlam2..tp still x brkesan gk..so dtg lar sorang mmber ni ( yg lead kitorang tu)..die ni kira ad lar skit kelebihan dlm bnda2 cmni..so die ni suh lar si B ni baca satu ayat..tp sy lupa lar mcm ner bunyi ayat tu..bunyi mcm ayat al quran gk lar..masa si B baca tu okay, tapi xd lar lancar sgt..trsekat2 skit..tapi masa part ayat hujung2 tu,kira words yg terakhir tu lar..die tak boleh baca lak..mmber ni pun paksa lar si B ni baca betul2..

tapi tetap tak boleh gk..ntah cmner lepas tu tibe2 si B ni mengamuk lak, kelam kabut2 lar geng2 lain pegang die..baca2 ayat smua then tak lama pastu die dah tenang skit..tp still blum okay..so mmber2 lain smua pakat lar pergi cari mana2 orang yg boleh tolong pulihkan si B dan A ni..kebetulan lak sy mmg kawan yg ad pengalaman dn kelebihan dlm mengubat gangguan makhluk halus ni..so sy decide nk bwk lar diorang brdua ni g brubat ngan kawan sy tu time tu gk..

So lepas tu sy contact lar kawan sy yg pndai mengubat tu. time tu die ngah tido..sy lak g kacau die pagi2 buta tu..huhu..tp naseb baik kawan sy tu kata okay dan suh datang umah die..so lega lar skit..then diringkaskan cerita sy pun smpai lar ke rumah kwn saya ni..dengan mmbawa si A dan B ni serta sorang lagi kawan yg temankan sy skali ( giler nk drive sorang2 bwk orang kne rasuk, tak pasal2 eksiden nanti huhu)..

mmber2 trip yg lain time tu smua lepak kt rumah salah mmber kt tmpt lain..diorang tak follow skali..so masa smpai tu mmber sy yg nk mengubat tu dah tggu kt luar rumah dgn sorang kwn die lagi..dlm keadaan mamai tu pun die tanye lar apa yg dah brlaku dengan si A dn B ni..so sy pun cerita lar dr mula smpai abes mcm ner diorang ni ler jadi cmtu..lepas sy dah citer tu mmber sy tanpa banyak ckp trus amek botol dn kain ape ntah dan trus mulakan sesi menghalau bnda tu..masa ni cuma si B jer yg kne brubat sbb yg si A tu keadaan die mcm dah okay skit..lgpun die mmg sndiri xnk brubat..tp okay lar die juz duk diam jer tak kacau ssiapa..

so mcm biasa lar time sesi merawat..si B ni terjerit,trpekik2 kt citu..banyak kali gk lar si B ni kne tampar ngan mmber sy ni sbb bile di suh mengucap kalimah syahadah..die boleh main2 lak sebut tak betul..huhu mmg kne lar..masa mmber sy tanye siapa nama die, die jawab nama die Nisa (ad cerita disebalik nama ni)..bape kali lar mmber sy tanye nama siapa still jawab bnda sama..then mcm biasa lar sesi merawat..baca surah dlm al quran,jampi2 semua..then setelah hampir sejam lebih or dua jam cmtu baru lah settle semua..

time tu baru lar si B ni sedar dan trpinga2..lepas dah abes sesi tu..mmber sy ni ckp kt sy yg bnda tu dah tak de ar dlm badan si B ni..tp ad tinggal sisa2 jer (sy pun tak paham ape mksud die)..so nk betul2 buang habis bnda tu die ad bape syarat..first sy kne bwk si B ni pergi balik kt mana tmpt kitorang kne tu,means kt asrama tinggal tu lar..then bwk die ke area swimming pool tu, yg sy cerita sblum ni..smpai kt sana sy kne tepuk blakang si B ni bape kali smbil baca ape2 surah yg sy tau..then amek sedikit air kolam tu sapu kt dahi si B tu..mmber sy kata lagi, yg boleh buat cuma sy sorang jer dan yg paling penting skali kne YAKIN..kalu tak yakin,was2 mmg xkn menjadi punye..

bahkan mungkin akn jadi brtmbah teruk lagi..dengar jer cmtu sy dah trus goyang ar..giler ape..sy ni dah lar xd pengalaman langsung buat bnda2 cmni..dan2 lak sy yg kene..mmg tak lar citer die huhu..so dringkaskan cerita kitorang pun grak lar dn anta si A ni blek umah dulu, tp kitorang ad pesan kalu ad pape brlaku, bgtau kt kitorang..die pun kata okay jer..so lepas tu kitorang pergi jumpa mmber2 trip lain..si B pun follow skali..lepas da smpai jumpa tu sy pun trus cerita lar pasal syarat2 yg kawan sy ckp tu..

mmber2 trip smua dah geleng kepala dn diorang kata jgn harap lar nk pergi balek tempat tu..then mmber2 tu bgtau gk kalu nk buang bnda ni bukan senang..kalu xkne cara mmg brtambah teruk jadi nye nnti..so lepas brbincang tu, kesudahannyekitorang wat keputusan tak jadi pergi tmpt tu..sebabnye kitorang tak nk tanggung risiko kalu ape jadi..so lepas tu kitorang juz lepak2 dn borak2 lar kt citu smpai hari siang..mse lepak2 tu time tu lar mcm2 cerita saya dengar drpd mmber2 trip lain..

Selepas habis sesi perbincangan brkenaan syarat2 yg saya dah ceritakan sblum ni, maka kitorang buat keputusan yg kitorang tak jadi pergi tempat tu atas sebab tak mahu menanggung risiko jika sesuatu yg buruk brlaku..so seterusnya kitorang juz lepak2 dan borak2 pasal pengalaman masing2 masa g tempat tu..time ni lar macam2 story saya dengar dri diorang..

Salah satu story yg agak menarik dn seram bulu roma bile mendengar ialah brkenaan area tangki air or rooftop yg ad saya mention sblum ni..ingat tak sy cerita yang salah sorang mmber yg lead kitorang tu tak bagi kitorang masuk area tangki air tu?sbenarnye begini, mmber sy yg lead tu die ni boleh kata ad kelebihan dn ilmu kebatinan sikit lar (die ni juga orang yg sama yg cuba memulihkan si A dan si B masa diorang brdua kena rasuk time keluar dr tempat tu)..so die kata, die boleh scan dan nampak bnda2 tu serta yg paling best die boley imbas peristiwa2 yg penah brlaku kt ssuatu tempat tu..(tak tahu betul ke x korang nilai sndiri)..

So ceritanye masa die scan area tangki air tu, die ad trnampak roh or hantu yg tak tenang berkeliaran kt citu..kata nye lagi roh tu adalah sorang pelajar pmpuan, yg bernama NISA..(ingat lagi time si B kne rasuk, bile tanye nama siapa, die jawab NISA)..time tu mmg saya agak terkejut gk dengan cerita die..saya tanya lagi ape lagi ko tau pasal roh budak perempuan tu, die kata dulu semasa die Nisa ni adalah sorang yg lurus bendul, die ni boley kata jenis yg ikut jer ape orang cakap or suruh..disebabkan ni die slalu jadi mangsa buli oleh rakan2 lain..so satu hari tu, kawan2 die pakat nk kne kan si Nisa ni, so diorang g jumpa die dan citer kt die konon2 nye larr barang diorang ad trcicir kt dlam tangki air tu..so diorang minta Nisa tolong ambilkan barang diorang tu..

So Nisa ni pun dengan lurus bendul nye g lar masuk tangki air tu..tapi die tak tahu sbenarnye pintu tangki tu hanya boleh dibuka dari luar saja..dari dalam tak boleh buka..so lepas die masuk tu die dah kira trperangkap tak dapat keluar lar..kira mmg niat budak2 ni berjaya lar nk kenakan Nisa ni..so die trperangkap kt dlm tu utk jangkamasa yg tak diketahui smpai lar die meninggal kt citu..so kesudahannya mmber sy kata tak tau mcm ner tp kemungkinan ad orang jumpa or tak pun MASIH BERADA kt dalam tangki tu..(saya sbenarnye was2 gk dengar citer die, tp nk wat cmner layan kn jelar)..so die kata lagi, salah satu yg duk mengacau si A dan B tu ialah roh budak perempuan ni lar..coz die tak tenteram dn berkeliaran kt citu..huhu..seram giler dengar citer die wlaupun tak bpe nk prcaya dan terbukti kebenarannye..pasal citer ni korang pandai2 lar nilai sndiri err..sbb bukan sy yg kena,tahu pasal ni..

Ok selain tu, ad citer lain gk..bnda ni brlaku masa kitorang jalan2 kt area tiga floor teratas tu..menurut mmber2 lain, diorang perasan sbenarnye masa kitorang kt floor atas tu tu diorang kata sbenarnye kitorang tak brgerak mana2 pun! kitorang sbenarnye brpusing kt tmpt yg sama! kenapa mmber2 sy ckp cmtu? sbb diorang kata, diorang trasa pelik kenapa setiap floor dn bilik yg kitorang masuk,lalu time tu rupa die exactly sama or sebijik..mksudnye susunan meja2,kerusi,kaca pecah dan barang2 yg berselerak tu position nye hampir sama or sebijik kt setiap floor..sy ckp lar kt diorang tu mainan perasaan je kot..lgpun setiap floor tu mmg lebih kurang pun rupannye..nama pun bangunan trbengkalai mmg rupa setiap tingkat tak banyak beza..tp diorang nafikan..diorang mmg yakin yg setiap floor yg kitorang pergi tu adalah tempat yg SAMA wlaupun scare teknikal nye kitorang turun naik tangga g tmpt2,floor lain (yg ni pun saya tak bape perasaan sgt, sbb tmpt tu tu gelap kn, mana lar sy nk perasan yg sy lalu tu tmpt sama ke x)..

Then satu lagi cerita, mmber2 sy ni kata lagi masa pergi kt floor paling atas skali tu kitorang pergi kawasan yg paling tepi skali..kira tmpt yg hujung2 yg boley tengok pemandangan semua tu..ok mmber ni citer die prasan ssuatu yg pelik brlaku..ok cmni nk bg korang paham, cuba bayangkan time tengah malam, korang nk tgk bulan purnama..cth lar korang duk umah flat..then korang tengok bulan tu kt belah hujung coridor/kaki lima umah korang...then bile korang pergi ke koridor yg hujung belah satu lagi, korang trnampak exactly bulan purnama kt position yg sama..padahal kalu ikut logic klu korang pergi kt belah satu lagi mustahil korang boleh nmpk bulan purnama tu sbb sepatutnye die berada kt belah hujung satu lagi dan jarak antara dua hujung corridod tu jauh..mcm ner boley brlaku? sy pun tak ley nk jelaskan mcm ner..dan itu lar yg brlaku kt mmber sy time tu masa kitorang jalan dri bilik yg paling hujung ke yg hujung satu lagi padahal bilik tu menghadap ke arah brtentangan antara satu sama lain..(yg ni sy boley buat andaian die trkena ilusi or khayalan perasaan je kot)..

Actually ad lagi benda2 or kelibat pelik2 yg mmber2 lain nmpk..sy maklum lar rabun malam so mmg xnmpk ape lar time tu huhu..antara nye diorang citer, diorang nmpk smacam kepala timbul kt swimming pool, bnda merangkak ( ala2 citer The Ring tu) kt area sama gk, then ad yg nmpk semacam lembaga yg tinggi dan kurus kering tengah brbaring kt dalam satu bilik ni (lupa tingkat bape),kesan tapak kasut yg brdarah lar dn mcm2 lar..so saya rasa setakat tu jelar citer drpd sy..klu korang nk merasa sndiri boley lar try g melawat tempat tu..tp make sure prepare awal2 lar..tkut pape jadi susah mcm saya nnti huhu..orait thats all about my story..

oleh Brown93
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Raja Bomoh Sedunia Dakwa Puaka Gua Tempurung Punca Karpal Singh Maut Dalam Kemalangan

Ditulis Oleh Yus Yas pada Sunday, April 20, 2014 | 3:55 AM


Raja Bomoh Sedunia: Puaka Gua Tempurung Punca Karpal Singh Maut Dalam Kemalangan

Lelaki yang bernama Ibrahim Mat Zin ini semalam turun ke lokasi kemalangan yang meragut nyawa Karpal Singh.


Kemaskini!!!! Ipoh – Raja Bomoh Sedunia, Datuk Mahaguru Ibrahim Mat Zin mendakwa kemalangan maut yang menimpa ahli parlimen Bukiit Gelugor, mendiang Karpal Singh baru-baru ini berpunca dari gangguan puaka Gua Tempurung yang banyak berkeliaran di kawasan tersebut.

Raja Bomoh Ritual Halau Puaka


Ibrahim ketika di temui berkata, kawasan sekitar laluan Gua Tempurung itu memang terkenal dengan gangguan makhluk halus yang sering mengganggu para pemandu kenderaan terutamanya pada sebelah malam.

“Mengikut pandangan saya sebagai Raja Bomoh, kemalangan yang menimpa ahli parlimen Bukit Gelugor baru-baru ini adalah disebabkan gangguan dari puaka Gua Tempurung,” katanya sejurus selepas melakukan ritual ‘menghalau puaka’ di tempat kemalangan ngeri yang menimpa mending Karpal petang tadi.

Menurutnya lagi, beliau telah pergi ke lokasi kemalangan yang menimpa mendiang Karpal, untuk melakukan ‘ritual menghalau puaka’ agar makhluk halus yang berada di kawasan sekitar tidak lagi mengganggu para pengguna lebuh raya itu.

“Semoga usaha yang saya lakukan itu dengan izin Allah akan dapat mengurangkan kemalangan jalan raya yang sering terjadi.

Karpal dan pembantu peribadinya, Michael Cornelius, 40-an maut dalam kemalangan membabitkan kenderaan serba guna (MPV) yang dinaikinya dan lori di Kilometer 306.1 Lebuhraya Utara Selatan laluan utara berhampiran Gua Tempurung di Kampar awal pagi Khamis lalu.

Selain itu pembantu rumah Karpa, seorang wanita warga Indonesia pula cedera parah dan mengalami pendarahan di bahagian otak sementara anak lelaki pemimpin DAP itu, Ram Singh, 38, dan pemandu kenderaan MPV tidak mengalami kecederaan dalam kemalangan pada pukul 12.40 pagi itu.

Nota : Tunggu rakaman ‘ritual menghalau puaka’ yang dilakukan oleh Raja Bomoh..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REAL ghost cars in Russia

Ditulis Oleh Yus Yas pada Friday, April 18, 2014 | 8:04 AM



Are there ghost cars in Russia?

Take a look at this mysterious dashcam footage, and tell us what the hell's going on.

Another day, another mysterious chunk of footage from Russia captured on a dashcam. But unlike the humorous-yet-disturbing clip of two bovines in the throes of passion getting hit by a car, or a policeman clinging to the bonnet of a speeding car, this one's just plain freaky.


Yes, it appears that Mother Russia now has ghost cars. Pesky four-wheeled poltergeists that literally come out of nowhere to cut up cars and cause them to crash.

We've reviewed the clip over and over and can't work out what's going on. So it's over to you lot. You always have an answer, so explain this one in the comments below. Please. We're scared..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gempar! Penemuan Makhluk TOYOL Yang Masih Bernyawa [Video]

Ditulis Oleh Yus Yas pada Wednesday, April 16, 2014 | 11:38 AM


Makhluk apakah ini? Ingatkan dah mati tetapi dlam pertengahan video ini kelihatan TOYOL ini mengangkat kepalanya. Sila SHARE di wall anda mungkin rakan2 anda ada yang tahu tentang makhluk aneh ini.Sila tonton dan SEBARKAN.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(Video) Penampakan Lembaga Hitam semasa Menarik Ular di Perak

Ditulis Oleh Yus Yas pada Monday, April 14, 2014 | 10:33 AM



(Video) Penampakan Lembaga Hitam semasa Menarik Ular di Perak

Menurut pengirim: "Dua minggu lepas kami memburu di hutan (org kg mmburu haram je)..waktu nak balik kami terserempak ngn ular sawa ni yg agak besar..disebabkan panik kawan sy trus tembak ular sawa tu smpi mati....

kemudian kami ikat ular tu n heret guna moto utk tanam di tempat lain...masa kami heret ular tu salah sorg kawan sy record vid ni..

rupa2nya kami dah record satu lembaga hitam (belah kiri)..masa record mmg kami xperasan...

balik rumah bru prasan lembaga tu..mmg tkejut kami..ada yg cakap plastik hitam yg tersangkut kt pokok tp bila kami pg balik kt tempat tu mmg xda plastik hitam...

kami tnjuk vid tu kt org kg yg otai2..hasilnya sorg otai ni bgtau yg lembaga tu adalah jelmaan nenek kebayan..

sblum ni pon ada yg terjumpa nenek kebayan tu bila masuk hutan utk cari hasil hutan..kami pon telah di tarbiah oleh org kg tu sb p bunuh ular sawa tu..lembaga vid tu start dr saat 0.03 smpi 0.12..lokasi di perak.."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARA - CARA paling mudah melihat Alam Ghaib

Ditulis Oleh Yus Yas pada Saturday, April 12, 2014 | 9:14 PM


Berikut adalah beberapa cara untuk kita melihat Jin/Hantu/Syaitan walau dengan seimbas bayanganya. Namun semuanya hanya dengan izin Allah s.w.t... 


Nasihat:
-Jangan sesekali cuba jika lemah semangat/sakit jantung.
-Jika anda nampak sekalipun, jangan jadikan ini sebagai amalan & kepercayaan kepada sesuatu yang boleh memesongkan akidah anda.
-Jangan sesekali menggunakan air mata anjing untuk aktiviti ini kerana ia adalah haram.
-Jangan lakukan jika berseorangan.
-Pastikan ada rakan anda tahu merawat jika berlaku kerasukan.
-Segala yang terjadi adalah tanggungjawab sendiri. (Jika anda lakukan & tidak alami seperti yang dikatakan itu, ia bermaksud 
  segalanya hanya dengan izin Allah s.w.t)
-Tidak digalakkan untuk mereka yang berumur bawah 16tahun dan kurang faham atau kurang mahir dalam membaca.

Cara Pertama:
-Berdiri dan menghadap kiblat..
-Rehatkan badan dan segala anggota - biarkan lemah..
-Selawat 3x
-Kosongkan minda dengan cara menumpukan pada bahagian tengah kening baca surah al-fatihah dengan berulang2 sehingga 7x..
-Pastikan akan merasa tangan anda terangkat dengan perlahan2 dan menunjukkan ke satu arah..
-Semasa tgn terasa terangkat tu ada semacam seperti angin yg bertumpu pada tangan atau pergelangan..angin yg dingin..
  turutkan saja arah tgn bergerak... dan buka mata utk melihat..

Cara kedua:
-Semasa mandi mayat. air mayat melimpah turun, sila tengok celah kangkang anda kepada air mayat tadi...atau
  ambil air mandian jenazah tersebut dan sapu di kedua-dua kening...
-Berdiri ditengah2 hutan pada tengah malam dan baca ayat pertama surah Al-Jin 7 kali sambil pejam mata anda...kemudian buka mata dan lihat apa yang muncul di tepi anda...!

Cara Ketiga:
-Mengusap kotoran dari kuburan (iaitu tanah dari kawasan perkuburan) dan sapu di sekitar mata anda.
-Bermain dam di tengah malam sambil memegang kucing hitam.
-Ambil benang berwarna merah dan ikat pada pokok pisang yang ada berhampiran rumah anda. Hulurkan benang tersebut melalui tingkap menuju ke bilik anda, kemudian ikat pada hujung kaki katil. Tidur dalam keadaan tersebut sehingga anda rasa ada sesuatu di sisi anda pada tengah malam.

Cara paling mudah: (untuk wanita)
-Ketika anda dalam haid, amalkan sikat rambut anda setiap tengah malam sambil menatap ke cermin dan tumpukan perhatian lama-lama.
-Ambil 'tuala wanita' yang telah digunakan dan letak di dua penjuru pintu bilik air/bilik mandi.
Lain-lain:
- Ambil hati monyet yang masih segar secukupnya terus bakar hati tersebut menjadi arang, tumbuk sampai menjadi halus. Setelah itu sapukan arang tadi tersebut ke kedua kelopak mata anda. Biasanya setelah itu anda akan secara live melihat hal yang tidak dapat dilihat oleh mata kasar.

- Duduk seorrang diri di tempat yang di anggap berhantu tanpa memakai seurat benang.

- Gunakan payung. Buka payung anda dan berteduh dibawahnya. lakukan seorang diri dan dimalam hari

- Ambil seketul belacan dan bakar di tempat yang biasanya di anggap keras. Ini kerana jin marah dgn bau belacan

P/S: Terpulang pada anda untuk mempercayainya atau tidak tetapi bagi pengalaman saya yang pernah melakukannya, hasilnya cukup memeranjatkan, erti kata lain apa yang saya lihat cukup mengerikan...Nauzubillah... -Sekadar Pengalaman
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(Video) Pelancong Terakam Hantu 'Princess Diana' di Glasgow

Apa komen korang?

Pelancong Terakam Hantu 'Princess Diana' di Glasgow (VIDEO)

Kenal tak Princess Diana? Baru-baru ini seorang pakar paranormal Michael Cohen telah menyiasat sebuah video yang dirakam oleh sekumpulan pelancong China di Glasgow.


Pelancong ini menyatakan mereka terakam hantu Princess Diana pada sebuah tingkap di sebuah gereja sekitar Glasgow.

Penyiasatan video ini telah dijadikan sebuah episod dalam rancangan paranormal TV.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fenomena Menakutkan bila Ditindih Ketika Sedang Tidur..

Ditulis Oleh Yus Yas pada Friday, April 11, 2014 | 7:20 AM



Fenomena Ditindih Ketika Sedang Tidur | Fenomena ini mungkin telah seringkali dialami oleh segenap lapisan masyarakat. Tidak kurang juga yang mengaitkan fenomena ini dengan kewujudan hantu/syaitan yang dikatakan ‘menggangu’ manusia yang sedang tidur. Sukar untuk mengetahui kebenaran hal tersebut kerana tiada bukti mahupun teori kukuh yang dapat mengaitkan fenomena ini dengan gangguan hantu/syaitan.

Fenomena ini telah dikaji oleh pengamal perubatan barat yang menamakan fenomen ini sebagai“Sleep Paralysis“ ataupun kelumpuhan sementara semasa tidur. Sleep Paralysis ini mungkin menyebabkan kita berasa takut, terutamanya jika kita ‘ternampak, terasa atau terdengar’ sesuatu yang sebenarnya tiada di situ. Ia mungkin terjadi sekali atau berkali-kali dalam masa semalaman.

Adakah Sleep Paralysis merbahaya?

Para pengkaji menyimpulkan bahawa dalam kebanyakkan kes, Sleep Paralysis adalah hanya petanda bahawa badan kita tidak bergerak secara teratur semasa dalam peringkat-peringkat tidur. Jarang sekali dijumpai kes dimana Sleep Paralysis ini berhubung kait dengan masalah psikitari yang tersembunyi.

Apakah itu Sleep Paralysis ?

Sleep Paralysis adalah perasaan dimana individu itu sedar tetapi tidak dapat bergerak. Ia terjadi ketika seseorang itu sedang melalui peringkat antara terjaga dan tidur. Ketika ia berlaku, kita tidak dapat bergerak atau bercakap untuk beberapa saat atau beberapa minit. Zyra sendiri telah merasai fenomena ni, memang takut sangat tamabah-tambah bila tak boleh nak baca sebarang ayat Quran sebab lidah jadi kelu. Mengikut pakar, kejadian ini sering terjadi ketika seseorang itu terlampau letih dan keinginan untuk tidur itu terlampau kuat tetapi otak gagal ‘menerima mesej’ yang cuba disampaikan oleh tubuh.



Bilakah Sleep Paralysis ini berlaku?

Sleep Paralysis biasanya terjadi sekali dalam masa tertentu. Jika ia berlaku ketika kita sedang tidur, ia dipanggil hypnagogic atau predormital. Jika ia berlaku ketika kita terjaga pula, ia dipanggil hypnopomicatau postdormital.

hypnagogic atau predormital - Ketika kita mula tidur tubuh akan menjadi relaks secara perlahan-lahan. Selalunya kita akan mejadi kurang peka, jadi kita tidak akan perasan sebarang perubahan yang belaku. Bagaimanapun, jika kita masih sedar/peka ketika mula tidur, kita mungkin perasan bahawa kita tidak dapat bergerak atau bercakap.

hypnopomic atau postdormital - Ketika tidur, badan kita saling bertukar-tukar antara tidur REM(rapid eye movement) dan tidur NREM (non-rapid eye movement). Satu kitaran REM dan NREM bertahan selama 90 minit. Tidur NREM berlaku dahulu dan mengambil 75% dari masa tidur kita. Semasa tidur NREM, badan menjadi relaks dan menyimpan tenaga semula. Pada akhir NREM ini, tidur kita akan berubah kepada tidur REM. Mata akan bergerak dengan lebih cepat dan mimpi pun terjadi pada tahap ini, tetapi seluruh tubuh kekal relaks. Otot badan akan “turned-off” ketika tidur REM ini. Jadi, jika kita masih sedar atau tersedar sebelum berlakunya kitaran REM ini, kita mungkin akan perasan bahawa kita tidak dapat bergerak atau bercakap.

Itulah serba sedikit jawapan kepada fenomena ditindih ketika tidur ini. Di harapkan kita semua tidak mudah untuk mempercayai sebarang kepercayaan tahyul yang dapat memesongkan akidah. Jika masih berasa was-was atau takut, amalkan membaca Ayat Qursi sebelum tidur, In Shaa Allah tidur kita akan terpelihara
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

35 Foto Gambar Hantu Paling Popular pernah direkodkan di Malaysia Hingga 2012

Ditulis Oleh Yus Yas pada Sunday, April 6, 2014 | 12:38 AM

1. Hantu Budak Cina Tol Plaza

Ini ialah gambar yang diimbas dari sebuah akhbar cina tempatan sekitar tahun 2007/2008. Kami tidak pasti sama ada akhbar ini menyedari tetang imej kanak-kanak yang berbaju biru dan berseluar putih di bahagian atas bod hijau di sebelah kanan gambar. Gambar ini dikatakan ditangkap selepas sebuah kemalangan bas sekolah di sebuah plaza tol yang meragut nyawa pemandunya. Lagi 9 gambar selepas jump.

2. Hantu Kereta Remuk
Gambar ini khabarnya diambil secara tidak sengaja oleh rakan pemandu kereta kemalangan yang singgah untuk melihat keretanya. Pemandu telah dihantar ke hospital dan tiada orang di dalam kereta, tetapi ketika rakan tadi melihat gambar, telihat jelmaan perempuan bertudung dalam kereta tersebut. Kejadian dikatakan berlaku di Lebuhraya AMJ Melaka.

3. Batu Nisan Mejenguk Di Tingkap
Gambar asal dipaparkan di ondscene.my, perhatikan jelmaan batu nisan di tingkap. Gambar ini dikatakan diambil di tempat seram terkenal, Highland Towers.
4. Tiga Lembaga Di Lokasi Kawasan Kemalangan
Gambar ini menjadi terkenal kerana disiarkan di akhbar Kosmo. Terdapat imej 3 makhluk dalam gambar yang dirakam oleh pekerja trak tunda di kawasan kemalangan yang melibatkan sebuah kereta BMW di Jalan Kuantan-Gambang pada 17 Jun tahun lepas. Bagaimanapun keempat-empat mangsa kemalangan hanya cedera ringan walaupun kereta itu remuk dan melekat pada sebatang pokok.
5. Jelmaan Di Balai Polis Tinggal
Gambar ini dirakamkan di sebuah balai polis tinggal di sekitar lebuhraya Karak oleh kumpulan penyiasat paranormal tempatan. Tidak ada maklumat lanjut berkenaan gambar ini.
6. Lembaga Putih Memegang Batu Nisan
Imej ini sememangnya terkenal sejak zaman awal Internet Malaysia sekitar tahun 1997. Dikatakan diambil oleh seorang pelajar UiTM Lendu, Melaka, menggunakan kamera berfilem. Lembaga ini muncul di bahagian tepi, sebenarnya pelajar ini bersama kawan-kawannya ingin mengambil gambar rakan yang berdiri di tepi bahu jalan, pada waktu lewat petang selepas pulang dari bersiar-siar di bandar Melaka.
7. Pocong Di Kawasan Kilang
Gambar ini dikatakan diambil di kawasan tempat letak kereta di sebuah kilang oleh pengawal keselamatan sekitar lewat malam. Dia pada mulanya mendengar bunyi dentuman, lantas pergi ke kawasan tersebut, dan sempat merakamkan apa yang dilihatnya menggunakan kamera telefon bimbit.
8. Imej Ketiga Yang Sepatutnya Tiada
Gambar ini juga terkenal kerana di siarkan di akhbar Kosmo. Terdapat imej ketiga di bahagian kanan gambar yang sepatutnya tidak wujud.
9. Jelmaan Wanita India Dalam Cermin
Gambar ini dikatakan diambil di sebuah bilik oleh seorang penyewa secara tidak sengaja dalam sebuah resort di Pahang, dan disiarkan di akhbar tempatan. Mengikut khabar, terdapat seorang wanita India yang pernah mati dibunuh di bilik yang sama sekitar 90′an. Betul atau tidak, Wallahu’alam.
10. Wanita Kebaya Merah
Cerita berkenaan wanita kebaya merah ini memang popular di kawasan utara dan dikatakan telah menyebabkan berlaku beberapa buah kemalangan. Gambar ini juga disiarkan di akhbar Kosmo. Jelmaan itu muncul dalam gambar yang diambil oleh seorang lelaki untuk memotret isterinya di sebuah stesen minyak di bahagian Utara Semenanjung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pintu alam BUNIAN dijumpai

Ditulis Oleh Yus Yas pada Thursday, April 3, 2014 | 4:00 AM


"Pernah kami datang dengan kawan ke sini, kemudian dia kena rasuk. Tiba-tiba tenaga dia menjadi kuat sangat dan dia hendak terjun ke dalam tasik. Nasib baik kami enam orang, pegang dia," ujar sumber. 








Kru 666 memasuki taman terbabit tepat pada jam 3 pagi. 


"Di sebelah kiri itu, penduduk tinggal di kawasan sekeliling tasik kata, tempat pontianak selalu muncul. Kami memang tidak berani hendak pergi," jelas sumber kelihatan ketakutan. 




'Sumber' informasi kami, 4 remaja berusia 21 tahun kami temui sewaktu menjalankan tinjauan berhampiran sekolah di Seksyen 24. 




Razali kemudian memasang kamera perakam pergerakan infrared di kawasan dimaksudkan. Sementara itu Boy dan Atoi asyik menggunakan alat perakam audio parabolik bertujuan mengesan audio ganjil. 








Saya berpeluang mengabadikan gelagat kru di lokasi. 




















Tidak dapat disangkal, suasana gelap dan sunyi agak menyeramkan namun keadaan itu tidak membataskan pergerakan semua kru. 


Tujuan kami jelas, menyingkap fakta di sebalik pelbagai dakwaan menakutkan berhubung kehadiran entiti paranormal di kawasan riadah itu. 




"Pernah beberapa kali, Mat Rempit melintasi round about dekat Masjid Shah Alam mendakwa beberapa kali ternampak pontianak berdiri di tepi jalan berhampiran hutan ini," dakwa sumber. 








Saya mengingatkan sumber, alam ghaib itu wujud cuma kekadang cerita seram disebarkan di kalangan masyarakat lazimnya banyak ditokok tambah. 


Tiba-tiba pada jam 3.43 pagi, saya terdengar suara Azree menjerit dalam kegelapan malam. 



"Dapat gambar rumah! Dapat gambar rumah!" 



Pantas semua kru berada berhampiran Azree mendekati ayah kepada dua anak itu untuk melihat hasil rakamannya. 








"Jom bang, kita pergi ke tempat saya rakamkan gambar itu tadi," ajak Azree. 






Saya teruja melihat gambar direkod menggunakan kamera Nikon D60 milik Azree. 


Kami kemudian bergegas memanjat bukit di sebelah kiri jalan berhamapiran tasik diikuti oleh kru lain. Untuk rekod, beberapa lokasi di sekitar tasik didakwa 'perkampungan' entiti digelar orang bunian. 




Sebaik tiba di pondok, berhampiran lokasi gambar dirakamkan, Adam bersuara. 




"Tadi masa saya datang ke sini seorang diri, pohon buluh di kanan itu bergoyang kuat, saya pun SMS VJ dan minta Azree naik," jelasnya. 









Seperti dijangka, kru Penyingkap Fakta, Jet, turut tidak melepaskan peluang merakamkan gambar kawasan sekitar. 







Razali kemudian pantas memasang kamera perakam pergerakan infrared dan lensa alat itu dihalakan ke arah lokasi sasaran. 








"Mula mula tadi, saya rakamkan gambar ini," kata Azree. 




"Abang tengok dua dahan kayu, v-shape di sebelah kiri rumpun buluh, tidak ada apa menarik. Lepas itu saya shoot lagi. Sebaik saya preview gambar, saya terkejut bang. Di tempat sama, macam ada frame pintu, kemudian kalau kita perhatikan secara teliti, macam ada entiti terbang keluar dari 'pintu' sama," terang Azree tenang. 

Berikut gambar dimaksudkan oleh Azree dan sila klik imej untuk melihat butiran lebih jelas. 


"Kalau kita tengok betul betul, macam ada pintu empat segi tetapi tidak mencecah tanah," tambah Azree. 



Bandingkan gambar di atas dengan imej saya rakamkan pada jam 4.30 pagi tadi di lokasi sama dan teliti perbezaannya. 






Setelah diteliti, visual 10 saat dirakamkan oleh kamera pengesan pergerakan infrared menunjukkan dua dahan kayu terbabit didapati bergerak beberapa saat sekaligus mengaktifkan kamera terbabit. 


Apapun, 666 terbuka kepada komen pembaca berhubung gambar dirakamkan selagi penjelasan dilontarkan logik dan boleh diterima dek akal. 


Saya percaya, gambar itu ganjil dan sukar diperolehi. 


Mungkinkah imej itu memaparkan kepada kita pintu ke dunia lain? 


Pintu ke alam bunian selama ini diperkatakan oleh masyarakat? 


Sumber : http://www.mazidulakmal.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Next Post » Home

Mari2 Berkaraoke

Lagu-Lagu Inggeris

Video Serius

#KICKBOLA NETWORK

 
Sokong KICKBOLA NETWORK : Obsesbola | Kickbola! | Gajet Blog | Artikel Hangat! | GearTop! | Hantu Dunia | Karaoke Tube | Karaoke Melayu
Hakcipta Terpelihara © 2013. Lihat Hantu Sebenar di Dunia - Sesuai dipapar menggunakan browser Mozilla Firefox 3.0 ke atas, Opera 3.0 ke atas atau Safari dengan resolusi melebihi 1024 x 768 ke atas.
Template Dibuat Oleh Ciko Creating Website Disediakan Oleh Ciko Template
Proudly powered by Blogger