CERITA TERBARU

PELANCONG INI TIDAK SENGAJA MERAKAM ROH KANAK2 DI RUMAH AGAM

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Friday, August 29, 2014 | 7:35 AM


PELANCONG TIDAK SENGAJA MERAKAM ROH KANAK2X DI RUMAH AGAM

SEORANG pelancong yang mengunjungi sebuah rumah agam berhantu yang terkenal di Ireland percaya dia mungkin merakamkan gambar roh seorang kanak-kanak perempuan.

Thomas Beavis, 21, dari Lewisham, mengesan bayangan tersebut menerusi melihat gambar di dalam kameranya sewaktu dalam perjalanan balik dari Loftus Hall di Wexford.

Dia mengambil gambar ibunya bersama rakan-rakan semasa kunjungan itu tetapi terakam roh seorang kanak-kanak perempuan yang dikenali sebagai Anne Tottenham dan wajah menakutkan seorang perempuan tua berhampiran tingkap.

“Saya terkejut apabila terlihat gambar bayangan itu. Kami merasa sedikit gelisah sepanjang lawatan itu tetapi apabila saya menunjukkan gambar itu kepada rakan-rakan saya mereka tergamam.

“Saya juga memfokuskan di bahagian tingkap untuk melihat gambar kanak-kanak perempuan itu. Saya mengambil sedikit masa untuk menunjukkan gambar itu kepada yang lain kerana tidak pasti dengan apa yang saya lihat,” katanya.

Beberapa laporan mendakwa keluarga Tottenham berpindah ke rumah agam itu sekitar tahun 1766.

Namun, anak bongsunya, Anne, jatuh sakit selepas terkena gangguan makhluk halus.Dia dipulaukan keluarga dan dikunci di dalam sebuah bilik di rumah agam itu sehingga meninggal dunia, lapor mStar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Video: Penampakan sebenar ‘Hantu’ Di Tandas Cathay Singapura

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Thursday, August 28, 2014 | 7:42 PM


Video: Penampakan ‘Hantu’ Di Tandas Cathay Singapura

Di Singapura sekarang, antara yang hangat diperkatakan adalah penampakan hantu di tandas panggung wayang Cathay.

Berdasarkan satu video yang tersebar, individu bertanggung jawab melakukan rakaman tersebut dikatakan asalnya mahu menakutkan seorang rakan di dalam tandas.

Jadi selepas melihat kasut rakannya di salah satu tandas, dia mula memanjat tandas sebelahnya dengan niat mahu merakam rakannya itu dari atas.

Tapi alangkah terkejutnya dia apabila mendapati tandas tersebut sebenarnya kosong!

Dalam dok terperanjat tu kamera telefon bimbitnya terakam pula satu entiti menyerupai wanita melintas di dalam tandas tersebut. Apa lagi, lelaki tersebut terus lari sambil menjerit ketakutan.

Ada yang membuat andaian video ini cuma lakonan namun yang pasti ia berjaya juga membuatkan kami terkejut besar petang-petang begini..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Misteri Gangguan Roh Keras di Rumah Allahyarhamah Mona Fandey

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Wednesday, August 27, 2014 | 11:50 PM


Misteri Gangguan Roh di Rumah Allahyarhamah Mona Fandey

Siapa yang tidak terkejut dengan pembunuhan kejam Allahyaham Dato Mazlan satu ketika dahulu di sebuah perkampungan di Raub, Pahang.

Semasa kes sedang dibicarakan, terdapat beberapa misteri dan pelik telah dilaporkan berlaku, seperti ketika perbicaraan sedang berlangsung di mahkamah yang mana tiba-tiba semua yang ada didalamnya terdengar  bunyi itik.
Seringkali lokasi pembunuhan dan kubur Allahyarhamah Mona Fandey dijadikan lokasi untuk pemujaan nombor ekor oleh pihak yang tidak bertanggungjawab, manakala tapak rumah yang pernah diduduki Allahyarham di Tanjung Lumpur, Kuantan, pula sering dikaitkan dengan beberapa kejadian misteri.
Menurut seorang wanita yang dikenali sebagai Ma berusia 50 tahun yang tinggal berhampiran tapak rumah itu mendakwa, selepas rumah diduduki Mona dirobohkan dan kenderaan berwarna hitam wanita itu dilupuskan penduduk kampung, pelbagai peristiwa aneh serta seram berlaku di sebatang pokok besar berhampiran rumah berkenaan.
Tambahnya, terkejut dengan gangguan binatang yang dianggap misteri itu, anaknya berlari sekuat hati selepas kumpulan binatang liar berkenaan semakin agresif.
“Saya memang tak percaya dengan semua itu, tapi selepas anak menjadi mangsa, baru saya sedar ada sesuatu yang tidak kena pada pokok besar berkenaan, menyebabkan kami sekeluarga berwaspada ketika melalui laluan itu.
“Kini, semua kejadian pelik serta aneh berkurangan, namun pokok besar itu masih wujud di tepi jalan tetapi hanya tinggal ranting, manakala daunnya berubah menjadi kering,” katanya.
Ditanya sama ada dia pernah melihat Mona secara bertentang mata, Ma berkata, hanya sekali dia melihat wanita itu dan ia berlaku secara kebetulan apabila Mona memberi itik peliharaannya makan pada tengah malam.
Seorang lagi penduduk dikenali sebagai Nor, 50, berkata, Mona sebenarnya hanya menumpang tinggal sementara di rumah berhampiran pokok besar itu selepas berpindah dari rumah sewa di belakang Sekolah Kebangsaan (SK) Tanjung Lumpur, selain berkawan rapat dengan anak lelaki tuan rumah dikenali sebagai Pak Awang Dodol.
“Selepas Pak Awang Dodol meninggal dunia, Mona meninggalkan rumah berkenaan, termasuk membiarkan kereta berwarna hitam miliknya di depan rumah itu.
“Memang benar pokok besar itu ada sedikit gangguan selepas pemergian Mona, tapi syukur Alhamdulillah gangguan itu tidak terjadi pada keluarga saya walaupun setiap hari melalui laluan berkenaan untuk ke jalan utama,” katanya.
Sementara itu, tinjauan wartawan Metro Ahad ke lokasi rumah yang didakwa pernah disewa Mona di belakang SK Tanjung Lumpur mendapati ia telah dirobohkan penduduk kampung kerana menjadi sarang penagih dadah.
Yang anehnya, walaupun rumah itu dirobohkan, sebatang pokok tanpa daun dibiarkan begitu saja dan difahamkan, ia pernah dijadikan tangga untuk naik ke rumah Mona.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tanda sihir & ilmu yang digunakan oleh perompak

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Monday, August 25, 2014 | 10:47 PM


[INFO]ada tali bentuk 3 segi

Perhatikan bahagian bawah pagar tu!

[09:11, 6/28/2014] Penjelasan Ust. Zamri:

Tanda Tiga Segi tali yang diikat kat pagar atau mana-mana tempat dalam taman kita adalah tanda sihir/ilmu perompak sebelum mereka masuk ke sesuatu rumah.

Bakar terus tali itu kalau ada. Sebelum tali itu diambil balik .

Mohon share pada orang yang anda sayang supaya dapat dielakkan perkara yang tak diingini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Misteri Jalan Paling Berhantu di Korea “Jalan Dokkaebi”

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Sunday, August 24, 2014 | 10:41 PM


Misteri Jalan Berhantu Korea “Jalan Dokkaebi”

Orang Korea menyebutnya Jalan Dokkaebi , yang ertinya ‘ jalan berhantu ‘ . Ada alasan kenapa jalan di Pulau Jeju , Korea Selatan ini disebut begitu. Kereta yang enjinnya mati, boleh jalan sendiri!

alan sepanjang 50 meter ini terletak di Pulau Jeju , Korea Selatan. Jalan Dokkaebi , atau biasa disebut dengan Mysterious Road, membentang sepanjang 50 meter. Pelancong yang lewat jalan ini boleh merasakan konturnya yang mendaki .

Jalan ini begitu misteri, sehingga menarik perhatian banyak pelancong . Betapa tidak, kereta dengan enjin mati boleh jalan sendiri di Jalan Dokkaebi .

Banyak cerita tersebar tentang jalan misteri ini . Salah satunya adalah kisah suami -isteri yang lewat jalan itu kira-kira 30 tahun yang lalu. Mereka berhenti dan meletak kereta untuk berfoto .

Setelah asyik bergambar , mereka terkejut kerana keretanya jalan sendiri dan berpindah tempat letak kereta. Keduanya langsung berfikir kalau tempat itu berhantu.

Cerita lain adalah pemandu teksi yang keretanya rosak di jalan tersebut . Apabila cuba menolak keretanya , mendadak keretanya jalan sendiri tanpa didorong.

Jalanan ini memang sangat menarik pengunjung . Banyak sekali pelancong datang ke jalan yang terletak di lereng bukit dan menghubungkan dua jalan utama di Pulau Jeju ini .

Anda juga pasti bertanya -tanya soal jalan ini. Namun sebenarnya , fenomena ini boleh dijelaskan dengan akal sihat dan tentu saja ilmu pengetahuan.

Laman pelancongan Korea Selatan menyebut, fenomena itu sebenarnya hanyalah ilusi optik . Jalanan terlihat menaik padahal sebenarnya menurun.



Hal itu kerana jalanan itu dikelilingi dataran tinggi. Dengan kata lain, mata melihat jalanan itu mendaki atau naik, padahal sebenarnya tidak . Hmmm, begitu ya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Antara Misteri Sebenar Kedai Di Dusun Getah, Melaka

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Saturday, August 23, 2014 | 10:37 PM


Misteri Kedai Di Dusun Getah, Melaka

Cerita ini berlaku pada tahun 2006 di Melaka. Saya dapat cerita ini dari rakan UiTM yang terjadi pada kawan abang dia.

"Aku memang gemar berniaga. Dari zaman sekolah, jual kad nama sampailah ke pasar malam hingga aku membuka kedai. Dengan pinjaman sebanyak RM20,000 aku maksimakan pembelian, mana yang perlu second hand aku secondhandkan.

Nama aku Zam. Sekolah tak tinggi tetapi gemar attend kursus masak. Hampir setiap 3 bulan aku attend kursus masak. Dari buat kuih hinggalah ke buat lauk. Kedai warung aku berada di tepi jalan. Sebelum nak ke kedai aku, kenalah lalu kebun getah & durian.

Memang sebuah je kedai makan aku dekat situ. Beroperasi dari jam 5 petang sehingga 1 pagi. Menunya simple, ala kampung. Cuma aku ada buat western dan menu of the day. Macam puyuh or masak lemak telur itik dan aku suka buat harga bujang. Nasi goreng harga RM3.50 siap dengan telur mata. Alhamdulillah, untung dari kedai ini aku mampu bayar gaji 6 orang pekerja lelaki.

Nak dijadikan cerita, 3 bulan selepas kedai beroperasi, aku dapat rungutan dari Aziz si tukang masak. Katanya tulang-tulang untuk dibuat sup selalu hilang. Aku pun pelik, sebab semuanya dalam freezer dalam kedai.

Aku tak faham sehinggalah Aziz bisik kat aku,

"bang... kalo kul 11 lebih je....tulang sy letak kat luar periuk.dlm.tapis tu yg hilang...tulang selalu sy jmp tmpt abg gali lubg buang smpah tu...monyet x makan tulang bang.....malam.ni"

Cepat-cepat aku sangkal dakwaan Aziz.

2 3 hari selepas itu, aku demam. Tak dapat pergi kedai, jadi aku wakilkan kakak dan adik aku untuk tolong tengokkan kedai.

Aku dapat mesej dari Aron, si tukang buat air.

"bang.kita kena wat sumthing. masa sy nak amik ais.dgr bunyi krup krap.krup krap bang. sy tgk.suluh gn lampu.ada bende mencangkung makan sumthg bangg!"

Aku diam, malas nak layan. Memang tong ais aku letak di luar, luar dari kedai. Hanya ada seketul lampu menerangi tong ais itu. Aku siap tabur karbaid keliling kedai kot-kot ular sawa yang rembat tulang itu.

Semasa cuti perayaan tahun baru cina, kedai aku tutup. Iyelah, kesian tengok pekerja berhempas pulas dan kami pun jangkakan mesti orang tak ramai datang ke kedai. Tambahan pula banyak event yang dianjurkan di Pekan Melaka.

Aku pun keluar dengan isteri. Seronok, dah lama tak berdating berdua. Dah puas dating, jam 2 pagi balik. Aku lalu kawasan kedai, si isteri pula tengok ke arah kedai dan tiba-tiba...

Dia beristighar, suara macam menjerit. Aku yang tengah driving pun terperanjat. Terus aku tanya dia kenapa. Dia kata,

"abang, ada benda bang kat kedai!"

Aku terus berpaling ke arah kedai.  Ya Allah! Bayangkan kedai yang gelap, boleh nampak banyak benda berwarna putih di dalam kawasan kedai. Banyak! Siap ada yang memanjat pokok macam pontianak!

Aku terus pecut! Baru aku terfikir balik semua komplen yang dibuat oleh pekerja aku tempoh hari.

Semenjak dari itu, aku memang dah tak berani. Nak pergi buang sampah di belakang kedai pun aku ajak Kamal (waiter). Dah buang sampah, tiba-tiba ada bunyi kain kena kibas. Macam ada benda terbang, serta merta aku dan Kamal terus berlari ke kedai. Semenjak dari itu, Aziz selalu pasang CD Quran bila time closing.

Suatu hari, aku, Kamal, Aron, Aziz, Din, Jaafar dan Ali tengah sibuk mengemas nak tutup kedai. Timae tu, lampu depan bahagian pelanggan memang dah ditutup. Kami semua mengemas dalam ruang dapur kedai. Yang dipisahkan dengan dinding dan jaring besi.

Tiba-tiba mata aku tertancap pada satu objek dekat meja luar, kira-kira 10 kaki. Macam orang duduk! Cepat-cepat aku bagitau yang lain. Diorang pun nampak, semua terus berhenti buat kerja. SAH! Sah benda tu ada badan tanpa kepala! Dan tiba-tiba dari jauh kedengaran bunyi mengilai dan 

KEDEGANGGG!!!

Macam batu dibaling di atas bumbung. Kami semua nampak ada benda terbang dan terus mencangkung atas meja, duduk di depan badan yang tiada kepala itu.

Macam mana kami nak balik? Tak dapat balik, tidur di kedailah jawabnya. Nasib baik surau kedai ni agak besar, muatlah untuk kami berenam nak tidur masa tu.

Masa nak tidur, macam-macam bunyi yang dapat didengar. Bunyi mengilai.. menjerit, menangis, suara budak, bunyi sudu jatuh. 

Ada aku panggil ustaz. Katanya tapak kedai aku ni memang tempat 'dia'. 'Diorang' takde nak kacau, saja nak test. Bagi diorang, tapak kedai ni tapak lepak diorang. Ustaz nasihatkan aku, kuatkanlah amalan dan kalau tak tahan, pindah je.

Tapi bisnes aku maju, takde plak merundum. Cuma bila detik jam 12 malam, kami semua berdebar-debar. Ada sekali semua berada di depan, tiba-tiba terdengar bunyi jamban kena flush. Ada sesekali tu, si Ali masak untuk buat lauk bawa balik makan. Ada benda melintas siap senyum pada Ali nampak taring.

Ada sekali tu, Aron nak ke jamban, ada benda cakar-cakar pintu jamban. Dan kemuncak semasa aku kena, masa nak tutup lampu dapur, benda itu bertenggek dekat palang alas tu. Mukanya putih pucat macam Ju On! Siap senyum kat aku dan menyeringai macam ucapkan selamat tinggal.

Gila tak gila?! Dah dekat 8 bulan aku berniaga di tapak itu. Last-last, sebab tak sanggup kena ganggu, aku cari kedai dekat bandar Melaka. Alhamdulillah, bisnes maju juga.

Dah 3 bulan lebih aku guna kedai baru, ramai juga pelanggan yang datang. Termasuklah pelanggan dari kedai lama. Siapa bertanya, 

"wei Zam. Mana 3 orang budak perempuan yang tolong Aziz dengan kau tu? Berhenti dah? Comel gile! Baju kurung je hari-hari. Budak Merlimau ke?"

Kami bertujuh je..?

Seram sejuk bila dengar hal ini. Ingatkan kawan tu buat lawak. Tapi pelanggan yang lain pun cakap selalu nampak 3 kelibat perempuan ini. Adakalanya di tandas, tempat ais. Kadang-kadang tengok kami masak, buat air.

Persoalannya, SIAPA 3 ORANG PEREMPUAN TU?????

TAMAT 

Diceritakan oleh TheFlash
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Video Penampakan hantu di Chester's Stanley Palace di London England



Video Penampakan hantu di Chester's Stanley Palace di London England

Penampakan hantu yang agak jelas di tangga dalam sebuah banguan yang dikenali sebagai Chester's Stanley Palace di London, England pada 4 Julai 2014.

Penampakan berjaya dirakamkan beberapa saat kemudian hilang. Kelihatan jelas 3 ekor hantu muncul dan kelibat mereka berjaya dirakamkan.

Subjek Paranormal




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HANTU KOPEK MUNCUL DALAM FOTO GAMBAR

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Monday, August 18, 2014 | 8:31 PM

TERAKAM GAMBAR HANTU KOPEK

AMBIL GAMBAR ADIK SAUDARA, TERAMBIL GAMBAR HANTU KOPEK

Seorang pengirim gambar telah berkongsi gambar dengan Oh! Media tentang misteri lembaga di belakang adik kecil yang merupakan anak saudaranya.

Ini katanya:"oh media sy nk share nie pic anak sedara sy yang diambil pukul 11 mlm. Ade budak kecik warna hitam kat belakang tue baru perasan gambo nie ade budak tue taun nie"

Gambar itu jika diteliti terdapat kepala budak kecil.

Lihat gambar di bawah:

TERAKAM GAMBAR HANTU KOPEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ketahui “Sleep Paralysis“: Fenomena Ditindih Ketika Sedang Tidur..


“Sleep Paralysis“: Fenomena Ditindih Ketika Sedang Tidur..

Fenomena ini mungkin telah seringkali dialami oleh segenap lapisan masyarakat. Tidak kurang juga yang mengaitkan fenomena ini dengan kewujudan hantu/syaitan yang dikatakan ‘menggangu’ manusia yang sedang tidur. Sukar untuk mengetahui kebenaran hal tersebut kerana tiada bukti mahupun teori kukuh yang dapat mengaitkan fenomena ini dengan gangguan hantu/syaitan.

Fenomena ini telah dikaji oleh pengamal perubatan barat yang menamakan fenomen ini sebagai“Sleep Paralysis“ ataupun kelumpuhan sementara semasa tidur. Sleep Paralysis ini mungkin menyebabkan kita berasa takut, terutamanya jika kita ‘ternampak, terasa atau terdengar’ sesuatu yang sebenarnya tiada di situ. Ia mungkin terjadi sekali atau berkali-kali dalam masa semalaman.

Adakah Sleep Paralysis merbahaya?


Para pengkaji menyimpulkan bahawa dalam kebanyakkan kes, Sleep Paralysis adalah hanya petanda bahawa badan kita tidak bergerak secara teratur semasa dalam peringkat-peringkat tidur. Jarang sekali dijumpai kes dimana Sleep Paralysis ini berhubung kait dengan masalah psikitari yang tersembunyi.

Apakah itu Sleep Paralysis ?


Sleep Paralysis adalah perasaan dimana individu itu sedar tetapi tidak dapat bergerak. Ia terjadi ketika seseorang itu sedang melalui peringkat antara terjaga dan tidur. Ketika ia berlaku, kita tidak dapat bergerak atau bercakap untuk beberapa saat atau beberapa minit. Zyra sendiri telah merasai fenomena ni, memang takut sangat tamabah-tambah bila tak boleh nak baca sebarang ayat Quran sebab lidah jadi kelu. Mengikut pakar, kejadian ini sering terjadi ketika seseorang itu terlampau letih dan keinginan untuk tidur itu terlampau kuat tetapi otak gagal ‘menerima mesej’ yang cuba disampaikan oleh tubuh.



Bilakah Sleep Paralysis ini berlaku?


Sleep Paralysis biasanya terjadi sekali dalam masa tertentu. Jika ia berlaku ketika kita sedang tidur, ia dipanggil hypnagogic atau predormital. Jika ia berlaku ketika kita terjaga pula, ia dipanggil hypnopomicatau postdormital.

hypnagogic atau predormital - Ketika kita mula tidur tubuh akan menjadi relaks secara perlahan-lahan. Selalunya kita akan mejadi kurang peka, jadi kita tidak akan perasan sebarang perubahan yang belaku. Bagaimanapun, jika kita masih sedar/peka ketika mula tidur, kita mungkin perasan bahawa kita tidak dapat bergerak atau bercakap.

hypnopomic atau postdormital - Ketika tidur, badan kita saling bertukar-tukar antara tidur REM(rapid eye movement) dan tidur NREM (non-rapid eye movement). Satu kitaran REM dan NREM bertahan selama 90 minit. Tidur NREM berlaku dahulu dan mengambil 75% dari masa tidur kita. Semasa tidur NREM, badan menjadi relaks dan menyimpan tenaga semula. Pada akhir NREM ini, tidur kita akan berubah kepada tidur REM. Mata akan bergerak dengan lebih cepat dan mimpi pun terjadi pada tahap ini, tetapi seluruh tubuh kekal relaks. Otot badan akan “turned-off” ketika tidur REM ini. Jadi, jika kita masih sedar atau tersedar sebelum berlakunya kitaran REM ini, kita mungkin akan perasan bahawa kita tidak dapat bergerak atau bercakap.

Itulah serba sedikit jawapan kepada fenomena ditindih ketika tidur ini yang dibuat kajian olah pengamal perubatan barat. Jika masih berasa was-was atau takut, amalkan membaca Ayat Qursi sebelum tidur, In Shaa Allah tidur kita akan terpelihara..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KISAH JIN TERTUA DI HUTAN NEGARA PAHANG


JIN TERTUA DI HUTAN NEGARA PAHANG

Kewujudan jin iaitu makhluk yang turut menghuni muka bumi ini selain manusia tidak boleh dipertikaikan. Jom kita baca kisah benar kewujudan jin yang dipercayai antara yang tertua di Hutan Negara Pahang.

Assalamu'alaikum wrt. wbt.
Saya seorang penjinak jin. Daripada pengalaman kerja saya selama lebih 15 tahun, didapati usia jin berbeza-beza (kerana mereka juga beranak-pinak seperti kita dan ada yang berumur sangat lanjut) dan usia ini pula akan menentukan tahap keganasan, kegarangan, kematangan, kebijaksanaan dan kekuatan jin itu sewaktu berdepan dan berdiskusi dengan seorang penjinak jin seperti saya.

Di sini, saya dengan rendah hati dan rendah diri membuka thread baru ini untuk mengumpulkan maklumat seterusnya berkongsi pengetahuan dan mungkin kepakaran untuk membantu sesama manusia atau jin sendiri yang mengalami masalah dalam kehidupan alam yang perlu dikongsi ini.

Saya akan maklumkan tarikh, masa dan tempatnya apabila berdiri secara rasmi sebuah pusat penjinakan jin. Apabila jin-jin itu sudah jinak dan sebahagian besarnya berjaya diIslamkan, nyata dan benarlah manusia itu sebaik-baik kejadian dan Khalifah Allah di muka bumi-Nya ini.

Baik, saya mulakan dahulu. Tuan-tuan yang ada ilmu dan pengalaman boleh bantu tambahpanjangkan perkongsian ilmu ini. Kepada para pemerhati, silakan bertanya dengan cara sopan dan bertatasusila;

1. Jin wanita dari utara India, 650,000 tahun, ditemui pada 21/06/2014.
2. Jin wanita dari Taman Negara Pahang, 500,000 tahun, ditemui pada 2009.
3. Jin lelaki dari Segitiga Bermuda, 450,000 tahun, ditemui pada 2007.

Sekian, terima kasih atas perhatian dan sokongan anda kepada thread ini. Saya izinkan ia dishare di semua laman-laman sosial seperti facebook, twitter, instagram, whatsApp dan blog masing-masing dengan niat untuk mengangkat tahap keilmuan manusia setingkat lebih tinggi daripada yang sedia ada hari ini. Wallahu'alam!

Kisah Jin 1


- Jin ini bercakap bahasa Hindi pada awalnya.
- pesakit wanita ini tidak berniat untuk mendapat rawatan, sebaliknya yang berhubung dengan saya ialah adiknya yang hilang bayi dalam kandungan.

- sesi perkenalan sangat pantas, dia begitu agresif dan mahu bertarung fizikal dengan saya.

- menggunakan ilmu dan pengalaman yang ada, saya tenangkan dan minta dia bekerjasama.

- dia sendiri yang memulakan perbincangan dan rundingan, saya banyak diam. Sesekali saya tegur jika dirasakan fakta yang dikemukakan tidak tepat.

- jin ini adalah belaan ibu mentuanya sendiri, tujuannya untuk memisahkan wanita tersebut dengan suaminya.

- makanan utama jin ini ialah asap daripada kemenyan yang dibawa dari India.

- jin ini mengaku dia kafir dan sudah terlalu banyak melakukan kejahatan. katanya tidak mungkin Allah akan ampunkan dia.

- saya katakan kepada jin itu bahawa rahmat Allah itu maha luas, insya-Allah dosa-dosanya pasti akan diampunkan.

- sekarang kami dalam proses seterusnya, saya sedang memujuknya untuk memikirkan kemungkinan positif iaitu saya mahu dia mati dalam keadaan Islam.

- maklumat tentang MH370; dia kesal kenapa manusia tidak betul-betul mencari sedangkan ilmu yang ada pada manusia mampu untuk menemukannya semula.

Kisah Jin 2


- kisah bermula daripada lawatan sambil belajar ke Taman Negara Pahang.
- kami menginap di sebuah resort yang agak terpencil.

- kumpulan kami ditempatkan di dua blok asrama, setiap blok ada beberapa buah dorm.

- sampai di sana, kami 'disambut' dengan 'black-out' - ini petanda bahawa jin di sini daripada jenis ifrit.
- semasa aktiviti 'night-walk', jin-jin di situ telah mula menampakkan diri. Keadaan masih terkawal.

- makan malam hari pertama saya simpan sedikit dan tutup dengan membaca basmalah. saya beritahu kawan, syaitan tak boleh usik makanan itu.

- pukul pagi, satu jin terbang masuk ke dorm saya. Landing betul-betul di katil sebelah. Saya kejutkan kawan di sebelah, tapi dia tidur mati.

- kawan di katil bawah menjerit, selimutnya ditarik sesuatu. Dia bertempik; "Allahu Akbar!" Barulah, selimut itu terlepas, dia jatuh.

- Saya kejutkan semua ahli rombongan. masa tu pukul 2.30 pagi. saya paksa semua bangun ke tandas. Ramai merungut-rungut, mereka tak faham.
- satu demi satu kes berlaku sepanjang 4 hari 3 malam kami di sana. Ingatkan ia akan berakhir di situ sahaja.

- kami pulang dan sebahagian peserta rupa-rupanya membawa pulang 'sesuatu'.
- melalui salah seorang peserta inilah, saya dapat berkenalan dan berbincang dengan jin dari Taman Negara tersebut.

- mereka tidak beragama, telh terkurung di resort tersebut sejak ia dibina kerana silap 'terpagar' sekali di dalam.

- komuniti mereka berkembang, makanan jadi semakin berkurang, ramai yang menderita kelaparan.

- mereka marahkan saya kerana membaca basmalah dan menutup makanan pada malam itu. Mereka langsung tidak dapat menyentuhnya.

- mereka minta saya bebaskan mereka daripada kurungan tersebut.

Kisah Jin 3


- Jin ini datang kepada saya dalam keadaan begitu letih akibat perjalanan yang jauh dan penuh halangan.
- Apabila ditanya, dia lebih banyak mendiamkan diri.

- Akhirnya saya mendapat idea untuk memberinya pen dan kertas. Dia mula bersetuju untuk memberi kerjasama.

- Dia tulis; Saya tak boleh bercakap, nanti 'Azazil dapat tahu di mana kedudukan saya.

- Dia tulis; Dah ribuan tahun saya 'dipaksa' bekerja di bawah kawalan dan pengawasan 'Azazil.
- Saya tanya, apa yang saya boleh bantu?

- Dia tulis; Selamatkan saya daripada cengkaman 'Azazil.

- Saya tanya, adakah Dajjal juga tahu yang kamu sudah melarikan diri ni?

- Dia tulis; Pasti, 'Azazil sangat rapat hubungannya dengan Dajjal.

- Saya tanya, kenapa kamu datang ke sini?

- Dia tulis; UFO 'Azazil selalu mengintip Malaysia. Dia dan Dajjal yakin orang yang mereka cari ada di sini. Saya pun begitu.

- Saya tanya, apa pekerjaan kamu di bawah kerajaan 'Azazil?

- Dia tulis; Saya ketuai sekumpulan saintis. Kami mencipta senjata sebagai persediaan untuk berperang.

- Saya tanya, apa hubungan kamu dengan 'Azazil sehingga dia lantik kamu jadi orang penting?

- Dia tulis; Saya anak saudaranya.

petikan di dalam majalah al- ustaz

Alam ghaib ialah suatu alam yang sangat gelap bagi manusia. Alam ini bukan hanya meliputi alam jin dan roh tetapi meliputu juga perkara berkaitan masa lalu dan masa hadapan. Hakikatnya, tiada yang lebih mengetahui tentang alam ghaib melainkan allah.

 Pun begitu, alam ini boleh diketahui oleh golongan manusia tertentu apabila Allah memberikan keizinan kepadanya.

Wallahuallam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Misteri Tiada Cermin Dalam Tandas Sebuah Mall

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Sunday, August 17, 2014 | 8:54 PM


Misteri Tiada Cermin Dalam Tandas Sebuah Mall

Agak pelik kan kenapa agaknya tiada cermin yang diletakkan dalam tandas. Dengar khabar ada cerita mistik di sebalik tindakan ini iaitu mengelak gangguan yang gemar muncul jika terdapat cermin dalam tandas.

Mall yang terletak di Seremban.

Mengikut cerita yang kini tersebar di laman sosial, kisah seram di tandas pusat beli belah ini bukan rahsia lagi malah ia pernah disiarkan sebuah akhbar berbahasa Cina.



Selain tandas, pengunjung juga didakwa mengalami gangguan aneh ketika menonton wayang termasuk kaki tiba-tiba ditarik atau rambut terasa seperti diusik.

Benarkah dakwaan ini atau ia sekadar untuk menjejaskan pusat beli belah yang terbengkalai selama 10 tahun sebelum beroperasi ini?



Hanya mereka yang pernah mengalami pengalaman seram di sini dapat memberikan kepastian.

Beranikah anda untuk melalui atau pergi ke tempat seperti ini?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sebuah Kisah Seram Misteri Wad Bersalin..

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Friday, August 15, 2014 | 1:09 PM


Kisah Seram Misteri Wad Bersalin Pengenalan

Kisah seram ini adalah kisah benar yang di alami oleh diri jururawat berkenaan. Jom teruskan membaca kisah seram yang penuh misteri ini. Kepada yang bekerja di wad bersalin aku harapkan korang baca pada siang hari.

Gambar sekadar hiasan

Assalamualaikum admin ni lagi satu kisah seram daripada saya. Masa ni lepas habis study. Saya di tugas kan kat hospital bahagian wad bersalin. Terpaksa dirahsiakn. Sebab takut nanti kena saman.

Masa tu saya ingat lagi. Malam tu saya ditugaskan di wad bersalin. Wad bersalin ni ada satu lorong sahaja. Bila kita jalan sepanjang lorong tu. Ada bilik untuk yang kelas 2. Di sebelah kanan kalau jalan terus lagi ada wad wing A dan sebelah kiri wing B.

Malam tu saya kerja kat wad bersalin kelas 1 dan kelas 2. Saya masuk kerja pukul 8. Dah habis briefing semua dan saya rutin check semua pesakit. Adalah seorang patient ni. Dia suka berjalan. Saya tegur dia. Saya cakap rehat ibu mengandung tak boleh berjalan jauh². Nak pula dia tengah sarat mengandung dan berisiko. Dia suka datang kat kaunter tempat saya dan kawan² duduk situ. Nak buat kerja kena tulis report semua. Kawan saya tengah bagi susu kat bayi yang baru lahir. Dia berborak dengan kami semua.

Nak dijadikan cerita, sepanjang dalam wad bersalin tu akak ni suka sangat sembang dengan saya. Dia suka cakap muka saya macam adik dia. Saya cakap, “ye ke..” Saya senyum je lah. Malam tu saya check dia. BP dia ok, semua ok. Bila saya check dia sebelum² ni selalu dia makan limau. Saya tanya dia, “kenapa suka makan limau..” Dia cakap memang buah ni buah kesukaan dia. “Nak limau x??” Tapi saya tak nak sebab saya tak suka. Dia hanya senyum je kat saya..

Esok kebetulan masa shift saya tu dia sakit nak bersalin.. Saya check baru buka 2 cm.. Kena tunggu lagi 3, 4 cm bru boleh hantar ke labour room.. Kebetulan pula saya punya shift dah habis. Esok tu saya cuti tiga hari sebab abang saya kahwin.. Lepas naik cuti tu patut saya naik petang.. Tapi dek kerana kawan saya ni ada kecemasan, saya kena ganti dia masuk shift malam…

Kisah Seram Misteri Wad Bersalin Seram

Macam biasa saya akan rutin check semua pesakit dalam wad bersalin tu sebelum pukul 12 malam sebab tak nak menganggu diorg rehat.. Saya tertanya-tanya jugak, mana akak yang selalu berborak dengan saya ni. Mungkin dah keluar wad bersalin kot. Saya pun tak tanya kawan saya. Saya tengah dok kumpul tiket semua sambil dengar lagu manakala kawan saya pulak duduk kat bilik rehat tengah membaca novel.. Sebab kami ni kerja tak boleh tidur.. Nanti jadi apa² kami yang kena.. Sebab tu nak hilang kan mengantuk kami baca buku atau berborak.

Saya pun duduk la check tiket. Tengah kusyuk menulis, tiba² akak tu muncul.. Saya terkejut jugak.. Dia tegur. Saya cakap kat dia, “erk akak ada lagi ke?? Saya ingat kan dah keluar. Macam mana bersalin?? Ok tak??” Akak tu hanya senyum je kat saya.. Tapi muka dia agak pucat sikit. Tiba² dia cakap, “nak limau tak?” Saya cakap, “Tak apa lah kak, saya tak berapa nak makan sangat limau ni.. Akak makan lah.” Dia tanya saya lagi, “nak limau tak?” Dekat tiga kali saya tolak pemberian akak tu.. Akhirnya saya amik jugak sebab kesian kat dia asyik pelawa saya dari tadi.. Saya tanya dia, “akak dah tukar wad ke? Tak nampak pun tadi.” Dia geleng kepala je…

Tiba² ada bayi menangis.. Kawan saya ni tugas dia memang bagi bayi minum susu sebab saya tengah tulis report.. Tengah kawan saya buat susu tu kat pentry, saya masih tengah pelik lagi dengan akak ni.. Selalunya dia ni peramah, ada je benda nak cerita kat saya.. Malam ni dia lain sangat.

Kawan saya ni bila saya pandang dia asik berkerut dahi tengok saya.. Saya pun pelik jugak lah.. Kenapa la kawan aku ni.. Sekali tu akak tu jalan. Dia lambai tangan kat saya.. saya pun senyum.. Lepas tu kawan saya tepuk saya dari belakang.. Dia cakap, “woi apasal mu senyum.. mu bergayut ke??” Saya cakap, “tak lah. La hang ni buta ke?? Kan aku tengah berbual tadi..” Kawan saya cakap, “dengan sapa?” Dia tengok sepanjang koridor tu tak ada sapa².. Yang ada pun senior jururawat lain tengah jalan sambil tengok report. Semuanya ada kerja masing² masa tu..

Kawan saya cakap, “mu ni biar betul.. Mu sembang dengan sapa??” Sambil dia tengok sepanjang koridor tu tak ada sapa.. “La aku sembang dengan akak yang suka makan limau tulah.” Kawan saya terus pucat muka dia.. Masa tu ada bayi kat wad bersalin tu. Ada lah dekat 4 orang bayi.. Semua menangis.. Tiba² saya rasa meremang bulu roma saya.. Saya bagi semua bayi tu diam dan senior jururawat datang tengok sebab bayi tu menangis macam takutkan sesuatu.. Saya jadi macam terkejut kenapa semua bayi ni menangis serentak.

Lepas kejadian misteri tu, kawan saya ni.. Tarik tangan saya masuk bilik rehat.. Kawan saya cakap, “betul ke mu sembang dengan akak tu??” Saya cakap, “betul la, kenapa? Mu tak nampak ke??” “Macam mana aku nak nampak aku, ingat mu tengah bergayut.. Aku tak peduli la.. Lepas tu aku tengok mu pulak asyik tengok atas macam tengah sembang dengan orang.. Mu cakap sorang² mu tahu tak..” Saya cakap, “ya ke.. Biar betul..” Kawan saya cakap lagi, “mu agak² la.. Akak limau tu lepas dia bersalin tu, uri dia lekat kat dalam. Dia meninggal lepas bersalin mu tahu tak.” Saya terus istighfar banyak²..

Memang terkejut sangat. Sepanjang malam tu saya fikir.. “Biar betul, habis limau yang dia bagi tu apa.. Tak kan aku mimpi kot..” Bisik hati saya.. Sekali saya tengok dalam beg saya.. Dalam tu bukan limau.. Tapi batu. Subhanallah.. Sangat seram peristiwa yang saya alami.. Pengalaman saya kerja di hospital.. Kalau tak faham maaf ye.. Cuba fahamkan ye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Kelibat Misteri di Palm Mall, Seremban

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Wednesday, August 13, 2014 | 9:59 PM


Kisah Misteri Palm Mall, Seremban Viral Di Media Sosial

Palm Mall yang pada asalnya sebuah projek gajah putih atau terbengkalai selama 10 tahun telah dibina semula menjadi pusat beli-belah kini menjadi perbualan hangat orang ramai.

Ianya gara-gara hebahan di akhbar bahasa mandarin yang mendakwa munculnya kelibat yang tidak diingini di dalam tandas pusat beli-belah tersebut. Ekoran dari insiden tersebut, semua tandas di Palm Mall tidak dipasangkan cermin.

Menurut sumber lagi, pernah berlaku kepada beberapa orang pengunjung yang menonton wayang di Palm Mall dimana rambut mereka diusik-usik oleh sesuatu. Bukan itu saja, kaki mereka juga turut ditarik dari bawah. 

Bagaimanapun, pihak Palm Mall Seremban masih belum tampil menjawab dakwaan ini. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[VIDEO] KISAH BENAR!! Seram Ustaz Azhar Idrus Menceritakan Kisah Dia Diganggu Makhluk Halus..

video

KISAH BENAR!! Seram Ustaz Azhar Idrus Menceritakan Kisah Dia Diganggu Makhluk Halus.. [VIDEO]

Kisah benar. Semasa Ustaz Azhar Idrus menyampaikan kuliah agamanya, beliau menceritakan kisahnya diganggu Makhluk Halus di sebuah Hotel di Cherating, Pahang.. Jom lihat video ceramah tersebut dan baca kisahnya dibawah.. Mungkin ada ralat sedikit kisah yang ditulis dibawah sebab admin tidak berapa mahir bahasa "GANU".

Hari itu saya mengajar di Kemaman dengan Kuantan, Petang di Kemaman, Malam di Kuantan untuk Kuliah Maghrib. Jadi saya minta tidur bermalam di Cherating, di tengah-tengah Antara dua tempat itu.

Jadi kawan saya ni jahat gak. Dia bagi hotel di bukit tempat “gangguan”. Padahal di Cherating tu ada 10 hotel tapi di bagi tempat yang ada “gangguan”. Saya dah tengok penghuni hotel itu yang ada orang putih saja. Bangsa Melayu dengan Cina tiada biasanya Cina ramai..

Saya duduk atas katil sambil tunggu azan maghrib, tiba-tiba “Dia” tutup api. Bila saya bangunan “Dia” buka pula.. Main-main pula “Dia”. Hotel itu ada dua tingkat. Aras bawah saya seorang duduk aras atas ada dua bilik orang duduk. Dalam 7 ke 8 kali “Dia” ganggu main apai. Sekejap cerah sekejap gelap.

Masa saya tengah mandi tengah sabun muka “Dia” tutup api. Saya raba-raba untuk buka paip air. Lepas habis lap-lap badan “Dia” buka pula api.

Lepas itu saya tanya pekerja hotel dia cakap sini ’keras’ sikit. Sini orang Cina tidak duduk sebab gangguan kuat.

Lepas itu, malam saya buka api tengok bawah katil almari. Takut dia mari.. Haha.. Malam itu saya main angry bird..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Antara Kisah Seram Highway Bukit Gerik - Baling

Gambar Hiasan. Kisah Seram Highway Bukit Gerik - Baling

Kisah seram ini sebenarnya dikongsikan oleh seorang pembaca di forum CariGold dan dikongsikan oleh blogger beritamyon9... Sebenarnya banyak cerita-cerita dari mulut kawan-kawan menyatakan Highway Bukit Gerik - Baling sememangnya keras dengan perkara-perkara mistik. Apapun jom layan salah satu cerita yang dikongsikan ini..

Minggu lepas kami sekeluarga dapat berita adik Ipar aku eksiden motor dgn kereta kat Kg di Kuala Terengganu.

Jadi kami sekeluarga diminta utk balik mlm tu juga...

Tetapi dlm perjalanan (baru nak masuk Baling) kami dpt call, adik kesayangan kami dah pulang ke Rahmahtullah... Allah lebih sayangkan dia... Al-Fatihah...

Jadi kami teruskan juga perjalanan keTrg dgn hati yg tabah...

Setelah semua selesai, Ahad mlm Isnin kami kena pulang ke Penang sebab aku ada kerja yg perlu disiapkan, dan kami bertolak dari K.Trg dlm 10.30mlm...

Mula masuk H'way Bukit Grik dlm 1.30 pagi... dan sepanjang prjalanan aku rasa mcm biasa..cuma bini aku ckp dia pening dan rasa nak muntah..mgkn sebab jln bengkang-bengkok...

Alhmdllah, kami sampi ke Grik dlm kul 4.10pagi gitu, dan kami stop kat R&R sebab aku nak p toilet...

mcm biasa aku lock kereta kalau aku tggl sat anak bini aku, tapi alhmdllah mlm tu aku tergerak nak kasi on alarm...

Tiba-2 kereta aku bunyi alarm, then aku bergegas p tgk kereta aku, tak ada apa-2 berlaku...

Then aku p dptkan bini aku, dia nmpk mcm takut... Aku tanya kenapa? Dia kata ada org lalu mundar mandir depan keta aku tu, tgk direct kat depa dlm keta... Then, masa tu keta aku berbunyi...Then tiba-2 org tu hilang... So aku pujuk bini ckp maybe org driver lorry dkt-2 situ yg lepak sama....

Then kami teruskan perjlanan ke Penang... start nak masuk H'way baru Grik-Baling dlm kul 4.30pagi...

Aku nampak kabus tebal... Rasa berat hati nak teruskan...ingat nak U-turn...jadi aku plan nanti kalau kat depan ada lampu jln aku nak U-turn... Tapi bila terus...still takder lampu jln, sebab bateri solar utk lampu tu dah habis kot... so aku make desicion teruskan perjlanan...

Tiba-2 aku rasa semcm jer...Then bini aku tiba-2 mcm terkejut! Aku pesan kat dia baca apa yg patut...Aku pun sama baca apa yg patut... Then tiba-2 aku rasa keta aku mcm berat... aku tekan myk juga (masa tu gear 5 dan turun bukit!) Then aku tak puas hati aku drop gear 4... masa tu turun bukit! Hangpa bayangkan turun bukit guna gear 4 Utk pengetahuan, bila kereta dah bergerak lama, pick-up dia ada skit... Sebelum tu, aku belasah gear 5 naik bukit...Tapi ini turun bukit gear 4.

Alhmdllah depan kami ada lori balak..rasa ringan semula... Bila aku dah overtake lori tu...tak lama aku rasa berat balik... Mcm tadi gak, turun bukit aku henyak gear 4...Aku nekad. Aku mesti lawan balik demi anak bini aku.... Sepnjg nak kuar h'way tu nak sampai ke Baling, dlm 3-4 kali aku rasa mcm tu... Kadang-2 aku mcm terasa nak tgk tepi cermin...tapi bila tgk takder apa-2... Alhmdllah, kami dpt kuar dari H'way tu dan sampai ke Baling... Then takder rasa apa-2...Lepas tu ada bukit-2 nak menghala ke Kulim tu selamba jer aku naik bukit guna gear 5....

Then sampai ke BKE Kulim, aku stop kat Petronas tu nak rest aku ckp kat bini aku... (Sebenarnya aku saja nak stop, tak nak balik terus kot-2 kalau ada benda ikut, dia akan stay kat situ...) Lepas aku ckp kat bini aku, barulah bini aku rasa 'burden' yg dia rasa tadi hilang tiba-2..rasa lega... Kami selamat sampai rumah kat seberang jaya dlm kul 7.30 pagi... itu pun aku sempat lagi p beli nasi kandar kat Jalil bagan...

Sampai rumah baru kami bincang pasal apa yg berlaku... Bini aku ckp, masa perjalanan nak ke K.Trg pun dah ada nampak benda pelik... Dia nampak mcm org tua lelaki kat tepi jln kat atas bukit Grik lambai tangan sambil senyum kat dia... Then masa nak balik ke Penang, still org yg sama lambai tangan kat dia, tapi kali ni tak senyum. Then dia kata masa kat H'way Grik Baling tu org tua tu ada follow keta kami! Bini aku nampak. Dia lawan juga dgn beranikan diri buat tak tahu jer... Kuat juga bini aku. Tahniah!

Then masa kereta kami rasa berat tu, dia pun rasa berat juga...Ingatkan aku jer as driver rasa kereta berat...

Dia ada nmpk mcm benda putih follow kereta kami... Nauzhubillah..! Tapi Alhamdullah, kami selamat sampai rumah....Then kami cerita benda tu kat family kat kg,... Adik ipar aku yg sorang tu cerita, dlm bulan lepas, member dia terbabas kereta kat H'way Baling Grik sebab rasa benda yg sama..kereta rasa berat, then lost control terbabas... dia kata kami Alhamdullah kuat juga dpt lawan....

Jadi aku pesan kat korang, kalau nak lalu H'way Baling grik tu, kalau boleh jgn lewat sgt..Tunggu sat kat Pekan Grik tu...dah masuk subuh, then boleh la kot tempoh jln tu... Tapi kalau kuat, belasah jer...

Lagi kalau korang ada any experience or info tntg topik aku bukak ni, boleh la share kat sini...

At least takder la member-2 kita kena benda yg sama aku kena..or maybe lagi teruk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cara Mudah Nak Tahu Kedai Guna Pelaris

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Monday, August 11, 2014 | 11:56 PM


Cara Mudah Nak Tahu Kedai Guna Pelaris

Di zaman moden hari ini masih ramai lagi yang berani menempah tempat di Neraka dengan mengamalkan sihir untuk pelbagai tujuan dan maksud.Walaupun sudah jelas larangan Rasulullah s.a.w tentang bahaya sihir ternyata masih ada lagi yang mendapatkan khidmat bomoh.

Mereka ini terdiri dari berbagai lapisan masyarakat dan tujuan,bahkan ada juga dari kalangan artis dan ahli politik yang mendapatkan khidmat tukang-tukang sihir ini.

Ada juga yang ingin membalas dendam kepada seseorang yang tidak disukainya dengan cara ini.
Apa yang saya nak sentuh pada kali ini ialah berkenaan dengan penggunaan pelaris kedai.Di sangkakan dengan bercambahnya ilmu dan pusat-pusat pengajian Islam di masjid-masjid ,surau-surau dan forom-forum amalan khurafat ini sudah berkurangan tapi nampaknya masih rancak di negara kita malaysia.

Jika dulu amalan pelaris yang menggunakan khidmat jin khadam atau tangkal ini hanypopular di Indonesia dan Sabah sarawak sahaja tapi sekarang sudah merebak sampai ke semenanjung.Jadi kita sebagai pengguna harus berhati-hati dalam memilih kedai makan.Persoalannya bagaimana nak tahu kedai makan yang di syaki itu benar2 mengamalkan pelaris atau tidak.

“Sesungguhnya tidak ada kekuasaan bagimu (Syaitan) terhadap hamba-hambaKu, kecuali ke atas mereka yang mengikut kamu, iaitu orang-orang yang sesat”
( Al-Hijr: 42)

“Sesungguhnya Syaitan itu tidak ada kekuasaannya atas orang-orang yang beriman dan bertawakkal kepada Tuhannya” ( An-Nahl : 99)

“Sesiapa yang mendatangi tukang tilik dan tukang tenung ( bagi mendapatkan bantuan berkaitan ghaib), kemudian mempercayai ramalan si tukang/dukun tadi, maka ia (yang pergi berjumpa itu) telah pun kufur dengan agama Nabi Muhammad SAW ” ( Riwayat Al-Bazar & Abu Ya’la, Albani : Sohih, Ghayatul Maram, no 285)

Ini satu petua yang di ajarkan oleh seorang pengamal perubatan Islam.

Cara mudahnya nak tahu kedai itu ada pelaris (Khadam jin), baca Ayat Qursi 3kali di luar dari kedai.
Sebaiknya semasa dalam kereta. Kemudian buka tingkap dan tiup 7x ke arah kedai. Tak perlulah tiup macam bomoh pooh kiri pooh kanan.he he

Tiup perlahan-lahan sampai habis nafas(mcm ustaz Ismail Kamus ajar)

Sekiranya ada pelaris di kedai tersebut, “khadam” tu akan marah dan kita akan rasa seperti satu angin menerpa ke muka kita.

Kalau dah macam tu, eloklah kita jangan makan dikedai tersebut.

Beberapa cara di bawah bolehlah di amalkan untuk mengelak sihir :-

1) Al-Fatihah.
2) Membaca tiga surah terakhir atau 3 Qul setiap hari.

Ia berdasarkan hadith :

Baginda S.A.W telah berkata kepadaku :

“Bacalah Qul Huwa Allahu Ahad” (al-ikhlas) dan (surah an-Nas) dan (surah al-falaq) sebanyak 3 kali ketika pagi dan petang, ia mampu mencukupkan kamu dari segala sesuatu”.

( At-Tirmidzi, Bab Doa yang disebut Ketika Ingin Tidur, no 3570 ; Sunan Abu Daud, Bab Apa Yang Dibaca Ketika Subuh, no 5072 ( Nuzhatul Muttaqin, no 1457 , 2/229 )

Sumber: AnakMuaalaf
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AWAS Wanita! Lelaki Misteri Cuba Jerat Pelajar Perempuan guna Santau


AWAS! Lelaki Misteri Cuba Jerat Pelajar Perempuan

Kejadian dirakam pada 8/8/2014 kira-kira jam 5 petang oleh pelajar perempuan tingkatan 5 di hadapan Sekolah Menengah Saujana Utama, Sungai Buloh.

Penunggang motosikal berkenaan mendekati beberapa pelajar perempuan dan menceritakan tentang kematian bapanya. Lelaki itu kemudian bertanya sama ada mereka mengenali mana-mana rumah orang kaya bagi membolehkan dia meminta bantuan kewangan serta minta ditunjukkan jalan.

Apabila tidak dilayan, lelaki berkenaan cuba berkenalan dengan pelajar perempuan yang ada di situ selain dari bertanyakan alamat dan nombor telefon mereka. Dia juga memperkenalkan dirinya sebagai Din dan memberikan nombor telefonnya (017-3131093) untuk menjadi abang angkat.

Post by UBAH.

Sekali lagi pelajar perempuan yang ada pada waktu itu tidak mengendahkan lelaki terbabit.  Lalu lelaki itu mula terkumat kami membaca beberapa patah ayat sebelum beredar.

Selepas menonton video yang dirakam berkenaan, rakan-rakan pelajar perempuan tersebut mengesahkan mereka juga pernah didekati oleh lelaki yang sama dengan kisah yang sama ketika menjamu selera di KFC Saujana Utama pada 11 Jun 2014.

Menurut sumber terkini, lelaki berkenaan masih bebas dan merayau-rayau di kawasan sekolah dan Saujana Utama. Mohon ibu bapa nasihatkan anak-anak perempuan yang tinggal di kawasan Saujana Utama, berhati-hati. 

Lihat video di atas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Pocong di Foto Syahrini di Saat menunaikan Umrah

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Thursday, August 7, 2014 | 3:38 AM


Foto Syahrini di Instagram. Sosok menyerupai pocong muncul di samping ibu di belakang.Foto Syahrini di Instagram. Sosok menyerupai pocong muncul di samping ibu di belakang.

Jakarta - Foto Syahrini mengenakan busana muslimah kembali menuai sorotan. Namun kali ini bukan soal busananya, melainkan terdapat gambar yang menyerupai sosok pocong di belakang Syahrini.


Di dalam foto terlihat Syahrini berpose di depan pintu Hotel Zam-Zam Clock Tower. Di belakang Syarini terlihat seorang ibu yang menenangkan anaknya. Di sebelah ibu itu, terlihat sosok putih yang disebut-sebut menyerupai pocong.

Seketika foto yang diunggah minggu lalu tersebut menjadi perbincangan. Para pengikut Instagram Syahrini heboh. "Ada penampakan kepala pocong di belakang tuh," tulis seorang penggemar. "Kok bisa ada penampakan gitu ya," tulis yang lain. (Baca: Pamer Busana Muslimah, Syahrini Dirisak Netizen)

Sekilas gambar berwarna putih itu terlihat seperti sosok pocong. Namun, jika diamati gambar itu seperti kantong plastik putih yang mungkin sengaja ditaruh oleh ibu yang duduk di dekatnya.

"Salah bukan pocong, bodoh banget yang bilang kalau itu pocong. Coba di-zoom gambarnya, itu kantong plastik," tulis lainnya.
Ternyata itu adalah kantung plastik putih.Ternyata itu adalah kantung plastik putih.

Sebelumnya, Syahrini juga menjadi sorotan dengan foto dirinya yang mengenakan busana, Tudung Muslimah berwarna kuning. Busana muslimah yang dikenakannya terlihat sangat ketat menegaskan bentuk tubuhnya. Syahrini pun dinilai sebagai ekstrak kulit pisang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penduduk Kg Manjoi Ipoh gempar temui pocong

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Wednesday, August 6, 2014 | 7:53 PM


Penduduk gempar temui ‘pocong’ Ahmad Tohar menunjukkan ‘kubur’ di mana kain kafan dijumpai oleh isterinya. - Foto Mohd Hanafis Abdul Haris Penduduk gempar temui ‘pocong’

Ipoh: Penduduk Kampung Manjoi di sini gempar susulan penemuan kain kafan menyerupai 'pocong' yang diselitkan bersama beberapa kelengkapan mayat dalam lubang menyerupai kubur di belakang sebuah rumah di Jalan Raja, di sini semalam.

Pemilik rumah berkenaan, Noriasha Ahmad, 56, berkata kain kafan dan kelengkapan mayat yang ditanam dalam lubang sedalam dua meter itu ditemui di belakang rumahnya kira-kira jam 8 pagi ketika dia memeriksa sekitar kawasan berkenaan.

“Semalam (kelmarin), suami saya, Ahmad Tohar Kulup, 56, memberitahu ternampak bonggolan tanah menyerupai kubur di belakang rumah, tapi menyangka mungkin ia kawasan baru ditanam dengan tanaman atau sampah yang baru ditimbus kerana ditutup dengan buluh dan daun kering.

“Esoknya, saya yang tak sedap hati meninjau kawasan itu dan terkejut mendapati ia sebenarnya 'kubur'. Malah sebungkus plastik hitam berisi kapas dan kapur barus juga ditemui di sebelahnya," katanya ketika ditemui, di sini semalam.

Tiada mayat ditemui

Noriasha berkata, walaupun tiada mayat ditemui selepas lubang itu dikorek, kejadian terbabit tetap membimbangkannya dan ahli keluarga.

Sementara itu, jurucakap polis berkata, sepasukan anggota polis yang dihantar ke lokasi selepas menerima laporan kira-kira jam 9.15 pagi semalam, hanya menemui kelengkapan pengebumian di situ.

“Barangan ditemui termasuk kapas, kapur barus serta sehelai kemeja yang belum dikenal pasti pemiliknya, tetapi sebabnya tidak dapat diperjelaskan,” katanya.

Mengulas kejadian terbabit, pendakwah terkenal, Mohammad Kazim Elias, berkata kubur bersama kelengkapan mayat itu mungkin antara kaedah untuk membuang saka dan amalan ilmu hitam.

Ketika dihubungi BH, Kazim berkata, lazimnya perkara khurafat sedemikian dilakukan oleh waris terdekat pemilik saka untuk membuang pendamping itu supaya tidak diganggu kemudian hari.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ORANG MINYAK DITANGKAP DI MELAKA

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Friday, August 1, 2014 | 11:52 PM


Orang Minyak ingin jadi Hantu di Siang Hari Tertangkap

ALOR GAJAH - Bersalut dengan minyak hitam, "Orang Minyak" yang berfikir beliau "tidak kelihatan" pada siang hari di tengah bandar, telah menjerit dan cuba untuk mengganggu beberapa orang wanita.

 Wanita yang diganggu bernasib baik apabila pengawal keselamatan di Dataran Pahlawan, di mana kejadian berlaku, berjaya menangkap orang minyak tersebut.



Kejadian Ini berlaku kira-kira jam 1:00 petang berlaku di luar Dataran Pahlawan pada hari pertama Hari Raya Aidilfitri yang lepas.



Sumber : China Press
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Paling Seram Fakulti Berhantu Malam Khamis UPM

Ditulis Oleh admin bereh boh pada Thursday, July 31, 2014 | 11:12 AM


Hari Khamis, malam Jumaat adalah hari yang paling orang Melayu suka bercerita hantu.

"DSC01687""DSC01687""DSC01687""DSC01687" Pelbagai cerita seram terbitan sang penerbit tempatan keluar terbang mencari mangsa mereka, sang penonton Melayu.


"DSC01687""DSC01687""DSC01693"

 Kisah ini diturunkan secara turun-temurun. Daripada anak cicit, moyang dan segala macam salasiah keluarga tahu akan cerita hantu.  Pontianak, pocong, hantu raya, jembalang mata satu, mata dua, mata tiga, bermata-mata… Budak kecik kepala botak a.k.a toyol pun ada sudah terkenal. Si toyol itu hanya hendak mencari pendapatan sampingan je lah. Kenapalah dikomersilkan pula...
"DSC01687"

Di mana-mana sahaja tempat di Malaysia ini pasti akan ada cerita hantunya tersendiri.

Ini tak lari juga di universiti yang saya diami, Universiti Putra Malaysia (UPM). Banyak kisah seram yang saya dengari. Biasalah. Cerita hantu sebegini memang terkenal. Sebaran hanya daripada mulut ke mulut. Setiap tempat di UPM ini boleh dikatakan ada kisah seramnya. Semestinya ia bukan yang baik untuk diceritakan.

Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK) menjadi wadah penceritaan kisah seram pada kali ini. Saya putar istilah FBMK ke 'Fakulti Berhantu Malam Khamis' bagi menyedapkan sedikit kisah yang ingin saya ceritakan ini...

Al-kisah bermula apabila seorang kawan saya, si budak fbmk (secara tak rasminya) membuka cerita di suatu malam yang hening…. Dimulakan dengan kisah seorang pensyarah dikacau dalam pejabat sendiri di fbmk, blok B. Pada suatu malam beliau balik lewat dari pejabat sebab nak uruskan beberapa hal yang tertangguh. Ketika beliau sedang kunci pintu pejabat hendak pulang lebih kurang dalam jam 10-11 malam, beliau terdengar bunyi pelik dalam pejabat. Sret srot sret srot. Pelik. Tak apalah katanya. Sudaah lewat malam pun. Balik jer la dulu.

Keesokannya apabila beliau masuk dalam pejabat, beliau terkejut melihat berselerak pejabatnya. Fail bertebaran di atas lantai. Kertas-kertas berselerak di atas meja. Kesan cakar sana sini situ pada dinding. Seperti ada makhluk yang mengamuk… Rupanya ada yang tak suka beliau kerja lebih masa. Buat apa lama-lama di pejabat sehingga waktu malam. Dah cukup masa, balik jer la. Itu mesej si pembuat kacau agaknya. Setelah kes itu berlaku, tak digalakkan pensyarah balik lewat malam di fbmk…

Dikisah yang lain pula, pernah ada seorang pensyarah terlanggar pintu utama sliding door fbmk. Beliau ingatkan pintu sudah terbuka jadi jalan la cepat-cepat tapi rupanya tak. Bammm! Terlanggar sampai retak pintu tu dibuatnya. Takkan terlanggar pun boleh retak, bukan? Seperti ada yang sengaja menolak sekali supaya langgaran menjadi kuat. Tidak dapat dipastikan apakah ‘benda’ tu. Pensyarah tersebut dikejarkan ke wad ICU…


Saya pernah mengambil kelas di FBMK di bawah subjek 'Perubahan dan Komunikasi'. Nak dijadikan cerita, pensyarah saya untuk kelas itu membuka sedikit cerita menarik untuk santapan kami yang sedang kebosanan. Untuk makluman, kisah ini boleh dikategorikan Israeliyat versi FBMK. Saya tidak tahu benar atau tidak.

Al-kisahnya sedang kusyuk kami mendengar kuliah sampaian beliau… TIBA-TIBA… microphoneberdehem secara sendiri. Ssmsmmssmsms…. smsmsmsmsmsm…. Dua kali tuu. Terus senyap satu kelas. 1-2 minit lepas tu pensyarah pun bersuara. 

“Ai, ada juga yang nak menyampaikan kuliah nampaknya,” sambil menglambai-lambai tangan beliau ke arah  microphone. 

“Awak nampak tak?” pandang beliau ke arah kami semua.

Saya dan yang lain geleng kepala jer. Apakah yang sedang berlaku ini? Biasalahkan apabila microphone berdehem seketika dua kerana tak off.

"Perkara begini jangan awak sangka tak pelik," dan bermulalah beliau bercerita pasal kisah hantu di FBMK.

Katanya jangan terkejut kalau ada perkara pelik berlaku di kawasan FBMK ni.


“Awak kalau masuk kelas sorang-sorang lepas tu nampak meja dekat kerusi tiba-tiba naik elok jer. Nampak elok seperti ‘ada’ yang datang kelas, awak nak buat apa?” pandangan serius beliau ke arah kami.

Kami terdiam. Para pelajar yang sibuk bersembang di belakang mula senyap. Suasana mula sepi. Mereka mula fokus. Mana taknya, ini akan tercatit satu kisah menarik di minda kami pada senja ini. 

“Kalau saya lah, saya bungkus beg saya, ambil pen. Terus keluar ikut pintu tu. Kalau tak sempat, terus jer cabut begitu tinggalkan semua barang ni," aksi beliau seperti meninggalkan semua barang yang ada di meja.

"Takkan nak menunggu benda tu buat benda lain pula kan?” Tambah beliau itu.

Itu tanda ‘ada’ yang hendak duduk belajar bersama kita. Kalau biarkan lama-lama bersendirian, lain pulak jadinya.

“Saya sudah ada banyak pengalaman bekerja di FBMK ni. Pernah satu ketika dulu sedang elok saya mengajar tiba-tiba slide putih depan ni naik secara automatik tanpa ada orang tekan suisnya,” tunjuk beliau ke arah slide putih di hadapan kelas.

“Pernah juga sedang elok saya masuk ke kelas, kerusi pensyarah tiba-tiba berpusing secara sendiri. Kerusi pensyarah ini. Bukan kerusi pensyarah lain,” tepuk beliau pada kerusi yang didudukinya.

"DSC01678"

Slide putih dan kerusi berpusing secara sendirinya…

Nampaknya kelas ini mempunyai sejarah yang menarik bagi beliau.

Pesan beliau, kalau kami datang dan masuk kelas ni awal, berseorangan tanpa ada orang lain, sila tunggu di luar kelas.

"There is a high chance that the 2nd person in here is not human," kata beliau.

Erkkk… biar betul!? Dulu saya ada la jugak kelas BBC2401 di sini. Saya pernah masuk kelas ini seorang diri jer tau. Masa tu tengah hari. Masa saya masuk tu, memang ada terasa aura seram. Bulu roma di tangan ketika itu ada juga meremang. Tapi saya endahkan dengan membaca buku teks. Bukan sekali tapi dekat 2-3 jugak la saya berseorangan di dalam kelas ni. Alhamdullillah tak da pun ‘benda’ tu kacau. Nasib, nasib…


"DSC01756"
Tetiba meja kerusi naik secara sendiri… krek…

Kisah menarik bertambah lagi apabila, bunyi kompang lain dari yang lain hanya boleh didengari di FBMK ini. 

Ujar pensyarah, jika ada yang teringin, boleh pergi di belakang blok B ini. Di satu kawasan lapang FBMK. Belakang kelas ini sahaja katanya. Datang untuk mendengar bunyian tersebut. Syaratnya adalah pada hari Jumaat, dalam waktu 11am-1pm sebelum orang solat Jumaat. Berseorangan. 

Insya-Allah, akan dengar bunyi suasana meriah seperti kita pergi kenduri orang kahwin. Tepat pukul 1pm pasti ada bunyi orang berkompang. Ia seperti ada satu suasana meriah sedang berlangsung. Sama seperti kompang kenduri kahwin.

“Awak pastikan datang seorang diri tau. Jangan bawa kawan-kawan pulak. Nanti awak kata saya merepek pulak,” berkata beliau sambil beliau senyum.

Ish, ada kerja pulak saya nak pergi situ sorang-sorang. Bayangkan jika sedang saya leka mendengar bunyi kompang itu, dibukakan hijab pemandangan saya dapat melihat sekumpulan orang yang berkompang itu.  Tidak semena-mena mereka pun dapat lihat saya. Ah sudah...

Tak la pula saya menghalang orang lain untuk mencuba kebenarannya. Kalau ada sesiapa yang teringin tu, boleh la mencuba yea. Nanti bolehlah cerita kepada saya betul atau tak. ^^. (kalau 'hidup' lagi…)


"DSC01686"
a href="http://lh4.ggpht.com/_XPSRkIODuIM/TW9-V-DNUlI/AAAAAAAAAgQ/d1Ri-X-B49c/s1600-h/DSC01687%5B3%5D.jpg" style="background-color: white; color: #2980b9; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 15px; line-height: 25px; margin: 0px; outline: none; padding: 0px; text-decoration: none;">
-->
Kawasan lapang di belakang blok B, bangunan kelas KOH3333 aku (bilik Hamka). Jom kalau ada yang berani seorang diri di sini dengar bunyi kompang.

“Dulu ada sekumpulan pelajar nak buat satu majlis keraian di kawasan lapang di hadapan FBMK. Kawasan yang ada pokok krismas tu. Saya tak benarkan. Saya kata kalau nak buat, buat di atas jalan raya di hadapan bangunan FBMK sahaja. Apabila majlis berlangsung, 3 orang pelajar dihantar ke hospital sebab terkena histeria. Bayangkan jikalau dilakukan di kawasan lapang tu… Saya yakin tiada yang terlepas pengalaman histeria di situ.” kata beliau serius.

Nampaknya kawasan larangan bukan sahaja di belakang FBMK tetapi di kawasan-kawasan lapang di serata tempat FBMK. Serius kool!

DSC01688 DSC01689
Ini pula di belakang Pusat Pendidikan Jarak Jauh (PJJ). Lapang semacam jer… Seram tau bila aku lalu nak tangkap gambar di sini.


“Kalau nampak ada makcik cleaner ke hulu ke hilir selepas waktu pejabat, kalau boleh awak jangan tegur. Terutamanya waktu senja, di tandas,”

Kami terdiam seketika lagi. Apa yang peliknya dengan makcik cleaner?

“Cuba awak fikir. Cleaner di sini hanya bekerja di waktu pejabat. Mana  yang ada kerja overtime. Lagipun,  akan awak nampak belakang dia jer. Waktu Maghrib, waktu selalu muncul. Awak fikir siapa tu?” kata beliau selamba.

Alamak!!? Saya ketika itu dah la balik kelas itu di waktu Maghrib. Selalu jugak la pergi tandas sebelum balik. Harap-harap tak terserempak makcik cleaner tersebut. Mahunya gementar dan demam seminggu memikirkannya kalau terserempak.

Amat jarang kelas malam di FBMK terutamanya di Sanggar bahasa. Tempat tersebut ialah tempat yang paling dekat dengan 2 kawasan tidak akan didiami rakyat Malaysia.

Kalau ada pun kelas, jumlahnya adalah sedikit. Bayangkan kalau balik kelas pada pukul 11pm… seorang diri sambil tunggu bas depan FBMK… Bau harum menusuk ke hidung... Apabila menoleh kepala ke kiri…
Lama jugak la bas ni. Kolej kita kat KTP…takutla balik sorang”  tegur seorang wanita misteri berambut panjang ala-ala amoi.


Kisah tambahan juga ada berkaitan dengan rumah khas untuk Naib Canselor (NC) atas bukit belakang FBMK. Takda NC setakat ni yang kekal tinggal di rumah tersebut sepanjang menjadi NC UPM. Berhantu. Duduk jer kena kacau. Macam-macam bunyi kedengaran tatkala bulan mula naik menunjukkan diri….

Saya pernah jugakla tengok rumah tu semasa pergi ladang 5 di belakang Kolej 6. Ketika itu kelas amalan ladang sedang berlangsung. Suasana keliling rumah itu sunyi. Lantai beranda rumah penuh dengan daun-daun kering. Dalam rumah nampak bersih sahaja seperti terjaga padahal tiada orang tinggal di situ. Ketika itu saya lihat lama-lama ke arah rumah itu. Seakan-akan ada kelibat manusia pula di jendela rumah tersebut. Kabur. Saya pandang semula ke arah instruktor saya. Bila ditoleh semula untuk kepastian - kosong… Apa lagi, cepat-cepat saya turun mendekati kawan-kawan yang lain.

Bulu roma naik. Degupan jantung meningkat. Rasa seram sejuk di belakang tengkuk.

DSC01685
Ada yang berani nak bermalam di sana tak? Jom…

Sebenarnya, teka-teki kenapa FBMK berhantu boleh dijawab dengan mudah. Terdapat dua tempat yang menjadi tempat wajib manusia singgah setelah mereka mati - kubur. Satu kubur Melayu Islam dan satu lagi jirat Cina (untuk makluman, jirat juga dikenali sebagai kubur tetapi kebanyakannya dikhususkan kepada penggunaan kubur cina).

Saya sarankan jika ada sesiapa yang berminat ingin memberontak menolak pembayaran sewa penginapan kolej yang mahal bolehlah menginap di sini. Ia juga digelar kolej 18 dan kolej Batu II.

Pilih salah satu. Blok Cina atau Blok Melayu. Dua-dua selesa.  Dingin sahaja di waktu malam.

Kedua-dua kubur ini menjadi misteri. Ia hanya diziarahi ketika kematian berlaku. Sang arwah dan mendiang kekal senyap tanpa sebarang kata di rumah mereka. 'Penghuni' di atas hidup meriah tanpa gangguan mereka.

Demi menjadikan entri ini lebih menarik saya ingin pergi melawat rumah mendiang. Cuma ketikasnap tiba-tiba kedengaran bunyi anjing menyalak entah dari mana. Sempat 2-3 snap kelibat 2 ekor anjing dari rumah jirat datang menerpa ke arah saya. Apa lagi… rempitan harus bermula sekarang!


DSC01692
Pintu masuk ke jirat Cina UPM.
DSC01690
 Pandangan dari belakang Sanggar Bahasa.

Kalau kubur Islam Melayu tidak pula saya pasti di mana. 

DSC01691
Kubur Melayu Islam ada di belakang ini, mungkin?

Walau apapun kita sebagai umat Islam wajib percaya yang memang ada makhluk selain daripada manusia di dunia ini. Jin juga adalah makhluk ciptaan Allah. Jumlah mereka adalah 9 kali ganda daripada jumlah manusia .

Mari dengar ceramah Ustaz Kazim tentang hantu di UPM
Cuma tak perlulah kita takut kepada mereka. Biarkan mereka selagi mana mereka tidak mengganggu kita. Usah khuatir kerana Allah sentiasa di sisi kita. Baca sahajalah ayat pendinding yang biasa kita dengar - ayat kursi dan 3 kul. Insya-Allah terjamin keselamatan kita daripada gangguan makhluk pelik
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mari2 Berkaraoke

Lagu-Lagu Inggeris

Video Serius

#KICKBOLA NETWORK

 
Sokong KICKBOLA NETWORK : Obsesbola | Kickbola! | Gajet Blog | Artikel Hangat! | GearTop! | Hantu Dunia | Karaoke Tube | Karaoke Melayu
Hakcipta Terpelihara © 2013. Lihat Hantu Sebenar di Dunia - Sesuai dipapar menggunakan browser Mozilla Firefox 3.0 ke atas, Opera 3.0 ke atas atau Safari dengan resolusi melebihi 1024 x 768 ke atas.
Template Dibuat Oleh Ciko Creating Website Disediakan Oleh Ciko Template
Proudly powered by Blogger